Лесно комбиниране на различни експозиции във Photoshop с Raya Pro 3.0 Suite

1378
Лесно комбиниране на различни експозиции във Photoshop с Raya Pro 3.0 Suite

Raya Pro 3.0 Suite е цялостно решение което добавя различни функционалности към Photoshop.

Photoshop с Raya Pro 3.0 Suite

 

Софтуерът позволява сливане на снимки с различна експозиция за постигане на HDR (снимки с висок динамичен обхват, който не може да бъде обхванат с един кадър). Софтуерът добавя няколко панела към Photoshop. Три от тях са посветени на комбинирането на снимки с различни експозиции. Във всеки от панелите е интегриран бутон, който ще ви отведе до видеоръководство за начина му на употреба.

Първият е наречен Quick Blending и е предназначен за начинаещи. Той залага изцяло на автоматизация и предлага готови настройки, подходящи за отвореното изображение. Следващият панел, Presicon Masks, позволява преглед в реално време на различни маски и начинът, по който се променя изображението след прилагането им. Третият панел InstaMask предлага най-пълни възможности за контрол. Той съдържа 16 маски, които контролират експозицията на изображението, както и RGB режим, който позволява прилагане на отделни маски към всеки от цветовите канали в изображението. Това позволява генериране на до 64 16 битови маски, които позволяват извличане на максимума от снимката.

Към това се добавят възможностите за лесно създаване на селекции, базирани на яркост или цвят, само чрез цъкане с мишката. Налице са и възможности за допълнителна настройка на всяка от създадените маски, както и режими на взаимодействие, изключване и добавяне на маските една спрямо друга. Добавени са и опции за увеличаване на резкостта на изображенията.

Панелът Color Center позволява лесен контрол на температурата на цвета, добавяне на специфични топли или студени тонове към изображението. Можете да контролирате независимо цветността на сенките, средните тонове или ярките области. Можете да направите цялото изображение по-наситено или да направите изображението по-бледо, както и да приложите корекции към определен цвят, тонове или зони.

Панелът Dodge And Burn позволява да изберете определени зони и тонове и да приложите Dodge и Burn ефекти към тях. Имате възможност и да тонирате ефектите в определен цвят. В този панел се намира и опцията за подсилване на детайлите, настройки на контраста с високо ниво на контрол, създаване на изкуствен HDR, както и 4 Orton ефекта, ориентирани специално към пейзажните снимки.

Панелът Filters and Action и Finish ви дава достъп до филтри, които с едно цъкане придават специфична атмосфера на снимките ви. Там можете да коригирате хроматични аберации, да намалите шума, да добавите винетки и да приложите други корекции.

Цените на Raya Pro стартират от 44.99 американски долара.

Източник: shutterevolve.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.