Лесно създаване на зашеметяващи снимки с Lumenzia

1162
Лесно създаване на зашеметяващи снимки с Lumenzia

Маските на осветеността могат да създадат красиви и реалистични ефекти във Photoshop. Lumenzia е плъгин, който ви позволява да ги прилагате бързо и лесни. Той е базиран на JavaScript и автоматизира процеса по създаване на сложни маски.

Lumenzia

Lumenzia е плъгин за Photoshop, който добавя към интерфейса на приложението панел, в който можете да създадете, прегледате на цял екран и приложите маска към изображението. Можете да селектирате (или деселектирате) тоновете или цветовете и да ги променяте като директно цъкате върху снимката. С помощта на лесна селекция можете да изолирате маската и да я приложите само към някои области на изображението. Можете с лекота да съчетавате и групирате отделни маски, за да видите крайния ефект върху снимката. Това позволява лесна и бърза персонализация.

  • Работата с него е лесна и интуитивна.
  • Използвайте функцията за преглед, за да разберете дали сте избрали правилна предварително дефинирана или потребителска маска.
  • Приложете маската.
  • Рафинирайте я на базата на позиция/цвят, отстранете проблемите и рисувайте върху маската без да променяте оригиналния файл, за да постигнете максимален ефект.

Автоматично създаване на маски
Автоматичните инструменти на плъгина ще създадат автоматично маска, която е подходяща за снимката с която работите. Панелът на Lumenzia е компактен и съдържа всичко необходимо. Не е нужно да превключвате между него и цветовите канали. Така можете да работите лесно дори на малки екрани. Панелът поддържа и история на извършените действия.

Опростяване на съчетанието на експозициите – софтуерът автоматично подрежда, подравнява и подрежда снимките ви с различна експозиция от светли до тъмни, за да ги подготви за създаване на HDR.

 

Lumenzia

Компактни файлове
Lumenzia не използва цветови канали, затова файловете ви остават компактни. Тя предлага и функцията BlendIf и използва векторни маски, за да избегне увеличаването на размера заради слоеве с маски. Има и функция „Combine,“ която намалява размера на групите маски. Типичен TIF файл от Nikon D800 нараства от 200MB до 1.4GB при създаване на маски в каналите, но ще запази оригиналният размер от 200MB в Lumenzia.

Винетни ефекти
Достатъчно е да направите селекция с каквато и да е форма или позиция в изображението. Тя може да бъде променяна с лекото, както и да се комбинира с маска на осветеността.

Lumenzia работи с Photoshop CS6 – CC 2018+ с Windows и OSX.
Цената ѝ е 39.99 американски долара.

Източник: gregbenzphotography.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.