Лесно създаване на фотомозайки

2674

Printguide.info тества приложението на Artensoft – Photo Mosaic Wizard, което използва уникален алгоритъм, за да пресъздаде избрана снимка с помощта на множество други изображения.

Чрез Photo Mosaic Wizard 1.0 всеки може да създаде своя фотомозайка от стотици по-малки изображения, подредени като тухли. Технологията на Artensoft автоматично подрежда елементите по цвят форма и ориентация така, че да съответстват на оригиналното изображение.

Artensoft Photo Mosaic Wizard, благодарение на усъвършенствания си алгоритъм, създава ясни и естествени на вид мозайки. Повечето подобни приложения, които поставят изображенията по решетка с еднакво големи клетки и след това променят осветеността и тонират клетките. За разлика от тях, решението на Artensoft анализира формите и цветовете на оригиналната снимка, избира подходящо изображение за всяка позиция и настройва ориентацията му по най-добрия възможен начин. Разпределението и ориентацията на клетките изглеждат хаотични, което придава на крайния резултат изключително ефектен вид.

Програмата предлага елементарна работна среда, която стъпка по стъпка води потребителя през процеса. Като следвате инструкциите, първо избирате снимката, която желаете да използвате за шаблон на фотомозайката, добавяте папки със снимки, и после натискате бутона “Създай фотомозайка”. Резултатът се генерира автоматично. Потребителят може да мести, променя размера или заменя отделни клетки, за фина настройка на резултата.

За съжаление, прецизната работа си има и цена – времето, което отнема индексирането на снимките е значително, особено, ако използвате почти 6 000 изображения с висока резолюция, както направих аз. Производителите предлагат и възможност да използвате и готови набори изображения от сайта им. Цената на приложението е 49.95 долара, можете да го намерите на artensoft.com.

Artensoft - Photo Mosaic Wizard фотомозайки

Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.