Магическо премахване на елементи от снимките с Inpaint

7787
Магическо премахване на елементи от снимките с Inpaint
Spread the love

Една от честите задачи, които се налага на дизайнерите е да премахват нежелани елементи от снимките. Много от тях се справят чудесно с тази задача във Photoshop. Съществува обаче решение, наречено Inpaint, коeто комбинира свойствата на Quick Mask и Clone Tool.

inline_507_/images/2016/05/screenshot4_h098.jpg

 

Необходимо е да изберете елементите които искате да премахнете и софтуерът автоматично избира с какво да замени пикселите в тази област. Разбира се няма да се мине без леко дооформяне на резултата, но все пак нещата се случват сравнително по-бързо.

 

inline_105_/images/2016/05/screenshot2_7jc3.jpg

С Inpaint лесно може да махнете нежелани хора на снимките около вас. Може да премахнете всякакви нежелани елементи, включително проблемни части от стари сканирани снимки, дата и час или запазени знаци. Разбира се последното не е особено коректно, но софтуерът го позволява.

 

Всичко, което се изисква е да заредте снимката, да маркирате проблемната зона и да се насладите на резултата. Софтуерът е идеален и за корекция по портретни фотографии. В сайта на приложението има голяма база с различни уроци за работа (www.theinpaint.com).

Софтуерът Inpaint може да бъде тестван безплатно. Различни версии на софтуера се предлагат отделно или в комплект, а цените започват от 19.99$. Наличен е за Windows и MAC.

Вижте повече във видеото:


Компанията разработчик предлага още няколко продукта:
• Решение за създаване на панорамни изображения, посредством няколко снимки – www.photostitcher.com
• Решение за преоразмеряване, без загуба на детайли – www.iresizer.com
• Решение за рязане на обекти по контур – www.photoscissors.com

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.theinpaint.com

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.