Магическо премахване на елементи от снимките с Inpaint

12080
Магическо премахване на елементи от снимките с Inpaint

Една от честите задачи, които се налага на дизайнерите е да премахват нежелани елементи от снимките. Много от тях се справят чудесно с тази задача във Photoshop. Съществува обаче решение, наречено Inpaint, коeто комбинира свойствата на Quick Mask и Clone Tool.

Inpaint

 

Необходимо е да изберете елементите които искате да премахнете и софтуерът автоматично избира с какво да замени пикселите в тази област. Разбира се няма да се мине без леко дооформяне на резултата, но все пак нещата се случват сравнително по-бързо.

 

Inpaint

С Inpaint лесно може да махнете нежелани хора на снимките около вас. Може да премахнете всякакви нежелани елементи, включително проблемни части от стари сканирани снимки, дата и час или запазени знаци. Разбира се последното не е особено коректно, но софтуерът го позволява.

 

Inpaint

Всичко, което се изисква е да заредте снимката, да маркирате проблемната зона и да се насладите на резултата. Софтуерът е идеален и за корекция по портретни фотографии. В сайта на приложението има голяма база с различни уроци за работа (www.theinpaint.com).

Софтуерът Inpaint може да бъде тестван безплатно. Различни версии на софтуера се предлагат отделно или в комплект, а цените започват от 19.99$. Наличен е за Windows и MAC.

Вижте повече във видеото:


Компанията разработчик предлага още няколко продукта:
• Решение за създаване на панорамни изображения, посредством няколко снимки – www.photostitcher.com
• Решение за преоразмеряване, без загуба на детайли – www.iresizer.com
• Решение за рязане на обекти по контур – www.photoscissors.com

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.theinpaint.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/