Най-добрите безплатни инструменти за работа с цветове за графични дизайнери

2001
Най-добрите безплатни инструменти за работа с цветове за графични дизайнери

Тук можете да прочетете за няколко безплатни за ползване решения, които ще направят живота ви по-лесен.

Color Hexa
Color Hexa

Color Hexa е инструмент, който ви дава цялата информация, от която се нуждаете за определен цвят. Той ще ви каже дали цветът е безопасен за употреба в мрежата, ще ви предложи цветове, с които да го съчетаете, сенки и нюанси, ще ви даде различни полезни стойности и дори ще ви помогне да разберете как ще го възприемат далтонистите.

contrast ratio
Contrast ratio

Ако имате съмнения за цвета на текста си и това дали е достатъчно четивен, Contrast ratio ще даде оценка на контраста, както и някои полезни препоръки.

tineye labs
TinEye Labs

Това е много полезен инструмент, ако имате нужда от изображения със специфичен цвят в дизайните или шаблоните си. Просто изберете цвят или цветове в дясната част и TinEye ще зареди селекция изображения от Creative Commons с този цвят. Пробвайте го тук.

color hunter
Color hunter

Color hunter ще търси информация за цветовете за вас. Концепцията е проста – или качвате изображение или вкарвате URL и Color hunter ще генерира палитра с цветове, базирани на снимката.

color zilla
ColorZilla

ColorZilla е плъгин за Chrome и Firefox. Използвайте го, за да цъкнете на което и да е място на екрана, след това използвайте цвета в дизайна си.

flat ui color
Flat UI Color

Ако си падате по flat дизайна, Flat UI Color ви дава възможност за избор между цветове, специфично подходящи за такъв тип дизайн, заделени в категории.

Източник: designer-daily.com

Превод: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.