Намаляване на разхода на мастило с Inksaving Pro

515
Намаляване на разхода на мастило с Inksaving Pro
Spread the love

Решението на Onevision предлага икономия на мастило, съчетана с по-високо или същото качество на печат.

Inksaving Pro

 

Софтуерът заменя CMY мастилата с черно като така намалява консумацията на мастило и разходите. Едновременно с това OneVision Inksaving Pro увеличава производителността. Използването на по-малко мастило намалява времето за съхнене, ускорява довършителните процеси и като цяло съкращава времето за производство. Всичко това става без компромис с качеството.

Системата е съвместима с всички типове печат, не изисква допълнителен хардуер, интегрира се лесно в съществуващия работен поток, намалява риска от копиране на изображението и прави производствения процес по-екологичен.

 

Inksaving Pro

Inksaving Pro работи като заменя сивия компонент, генериран в CMY сепарациите само с черно. Той изчислява оптималните стойности за точен печат с минимално количество мастило. Inksave приема файлове с различни ICC профили и ги преобразува в желания ICC профил за крайното устройство, като в процеса намалява разхода на мастило.

Той може да генерира файлове в различни формати (PDF, EPS, PostScript, TIFF, JPEG) в зависимост от използваното решение за управление на работния поток. Възможно е задаване на определени стойности на цветовете, които да бъдат изключени от процеса на конвертиране.

Източник: onevision.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.