Нискобюджетен софтуер за графичен дизайн под MAC OS

3461
Нискобюджетен софтуер за графичен дизайн под MAC OS

Affinity Designer си поставя задачата да се превърне в най-бързия и най-удобен софтуер за обработка едновременно на векторни и растерни изображения.

Affinity Designer

 

Програмният продукт, работещ под MAC OS е подходящ, както за разработка на маркетингови материали, така и за уебсайтове или дизайн на потребителски интерфейс. Плавното приближаване или отдалечаване на обектите в работен режим става с 60 кадъра в секунда, а всяко изображение може да бъде увеличено до 1 000 000 пъти. 

Независимо дали се обработва снимка с резолюция от 100 мегапиксела или сложно векторно изображение с хиляди криви, софтуерът използва малък обем памет за работа. Софтуерът разполага с всички необходими инструменти за редакция на векторни обекти. В случай, че не може да бъде постигната желаната цел, може да се премине в растерен режим, където е вузможна промяната на всеки един пиксел. Affinity Designer разполага и с богати библиотеки от геометрични форми, които могат да бъдат променяни, така че да се получат красиви и сложни векторни лога или бутони. 

 

Affinity Designer

Affinity Designer поддържа различни файлови формати, сред които PDF, PSD, AI, SVG, което прави импортирането и обработката на файлове много лесно. Когато става дума за експорт на готовите материали, то всеки слой може да бъде записан като отделно изображение. Към експортните файлови формати спадат TIFF, PNG, JPEG, GIF, PDF, SVG, PSD, като важното тук е, че може да бъде направен избор сред предварително създадени настройки. Цветовите модели, които се използват в приложението са RGB, CMYK, LAB и Grayscale. 

Affinity Designer

Работната среда е максимално изчистена, като се визуализират само опциите, свързани с избрания инструмент за работа. В същото време в долната част на работния прозорец се показват подсказващи и полезни съобщения, които спестяват време на работещия с програмния продукт. 

Цената, на която може да бъде закупен софтуерът от Mac App Store е 44.99 евро.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: affinity.serif.com

Интернет портал за печатни технологии.