Новата версия на Akvis Sketch рисува вместо вас

1984

Програмата може да превърне снимките ви в рисунки. Научете за предимствата и недостатъците й, в сравнение с други подобни приложения от краткия тест на printguide.info

Единадесетата версия включва два нови режима и поддържа 64-битови системи и Photoshop CS5. Софтуерът превръща цветни и черно-бели снимки в рисунки с молив или картини, нарисувани с водни бои. С помощта на водещи линии, потребителят определя посоката на щрихите, за да направи изгледа на крайния резултат още по-близък до ръчно нарисувана скица.

Новата версия предлага два режима на работната среда – опростен и за напреднали потребители. Приложението може да се използва както самостоятелно, така и като плъгин за Photoshop. Тествахме и двата варианта и в двата случая скоростта на работа е добра, а резултатите са на ниво.

Опростеният интерфейс предлага лесна настройка на начина на обработка на изображението с помощта на три плъзгача и дава възможност за преглед на резултата върху избрана част от снимката, на практика моментално. При избор на всеки от плъзгачите се появява кратко обяснение на действието му, което успешно спестява отегчителното четене на упътването. След като изберете настройки, които ви допадат, можете да видите как изглеждат, приложени към цялата снимка.

Пълната работна среда има многократно по-големи възможности за контрол на процеса, както и достъп до разнообразни ефекти като добавяне на текст или текстура на материал, върху който е “нарисувано” изображението, опции за настройка на фона и много други. Akvis са подготвили и предварителни настройки, които се избират от падащо меню и създават определен ефект. Налице са инструменти, с чиято помощ можете да зададете върху коя част от изображението се прилага даден ефект.

Akvis Sketch несъмнено предлага по-разнообразни възможности и дава по-добри резултати от аналогично приложение Corel-Paint-it!, което тествахме наскоро. Въпреки това, моят фаворит остава Dynamic-Auto-Painter, заради по-реалистичните резултати и многобройните техники на рисуване, които предлага.

Цената на  Akvis Sketch е 55 евро. Можете да свалите 10 дневна пробна версия от akvis.com. Там можете да разгледате и галерия от изображения, създадени с помощта на приложението, предимно от потребители.

Akvis Sketch

Akvis Sketch
Източник: akvis.com
Теста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.