Нова версия на онлайн и десктоп решението за предпечат VivaDesigner

1803
Нова версия на онлайн и десктоп решението за предпечат VivaDesigner

Според авторите си, VivaDesigner е първата професионална програма за дизайн и страниране в света, която е предназначена както за настолна употреба, така и за уеб базирана дейност. Сега тя има нова версия.

VivaDesigner

 

VivaDesigner предлага значителни възможности и е лесна за употреба, може значително да подобри работния процес и управлението на документи. Освен това, VivaDesigner улеснява сътрудничеството между крайни клиенти, корпоративни клиенти и служителите им, както и с агенции, доставчици на услуги, печатници и редакции. Новата версия VivaDesigner 9 предлага нови функции и подобрения, както и значително повишена скорост на работа.

Подобрена работна среда

Потребителският интерфейс е изцяло обновен. Палитрите вече могат да бъдат минимизирани, отваряни и съчетавани в нови групи. Те вече изглеждат еднакво на всички платформи (с изключение на Mac OS) и предлагат същата функционалност. Нововъведение е Quick Access лентата, в която са изведени най-важните функции.

Нови опции за работа с кодове

Възможност за генериране на над 30 различни типа баркодове в VivaDesigner, без допълнителен софтуер. Сред тях са QR Code, Micro QR Code, Data Matrix, EAN, UPC, ISBN, Pharmacode, Code One, Codebar, Databar.

PDF 2.0, PDF/X-4 &и PDF/X-5

Версия 9 позволява създаване на документи във версии PDF 1.7 и PDF 2.0. Добавена е и поддръжка на PDF/X-4, PDF/X-4p, PDF/X-5g d PDF/X-5pg. Подобрен е и интерфейса за запис на PDF.

Други нововъведения са 64-битова поддръжка (VivaDesigner 9 има 32 и 64-битови версии), поддръжка на монитори с ултрависока резолюция (UHD, 4K, 5K), подобрена поддръжка за импорт на различни файлови формати (EPS, PSD, PSB, JPEG2000), възможност за създаване на файлове, по-големи от 2GB, импорт на HTML текст, нови ефекти, подобрена работа с векторни пътеки, нови ефекти. Добавена е и нова технология за автоматизация чрез скриптове.

Източник: viva.de
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.