Нова версия на Calendar Wizard

1866
Нова версия на Calendar Wizard

Изключително полезният скрипт за Indesign вече има нови възможности.

Нова версия на Calendar Wizard

 

Calendar Wizard е лесен за употреба скрипт, с чиято помощ можете да генерирате календари директно в работната среда на Indesign. Сега авторът му, Scott Selberg, е обновил скрипта като е добавил към него нови много полезни функции.

Запазване и зареждане на настройки
Тази функция може да ви спести изключително много време, ако генерирате няколко календара или ако откриете грешка в параметрите, които сте задали първоначално. Интерфейсът на скрипта има много опции и възможността да запазите избора си е голямо улеснение.

Два нови типа календари
Към досегашните типове са добавени и два нови варианта за генериране на календарите – линейни и с поле за бележки. При линейният календар месеците са подредени в редове и могат да се възприемат лесно с един поглед. Другият тип подрежда месеците в две колони с полета за записване на събития срещу всяка дата.

Увеличени възможности за оформление
Calendar Wizard сега предлага нови опции като персонализирани празници и персонализирани размери на страниците и белите полета. Добавено е и подобрено упътване за употреба и ръководства за използване на скрипта.

Цена
Calendar Wizard остава безплатен за лична употреба и некомерсиални приложения, но използването му с търговска цел вече е лицензирано. Цената е 20 американски долара на потребител, което е отлична сделка предвид възможностите и сложността на скрипта.

Можете да откриете Calendar Wizard тук.
Източник: indesignsecrets.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.