Нова версия на Lumenzia за Photoshop

587
Нова версия на Lumenzia за Photoshop

Плъгинът за създаване на маски на базата на осветеността има нова, седма версия. Тя позволява лесно създаване на комплексни маски, базирани на осветеността и прилагане на ефекти към снимките.

Lumenzia

 

Новата версия 7 включва над 160 нововъведения и промени. Около 100 от тях са налични за потребителите, които използват CS6, останалите изискват CC версия на Photosop. Новостите са свързани с работната среда, функционалността, производителността и поддръжката на софтуера.

Lumenzia добавя във Photoshop панел, в който можете да създадете, прегледате на цял екран и приложите маска към изображението. Можете да селектирате (или деселектирате) тоновете или цветовете и да ги променяте като директно цъкате върху снимката. Чрез лесна селекция можете да изолирате маската и да я приложите само към някои области на изображението. Можете с лекота да съчетавате и групирате отделни маски, за да видите крайния ефект върху снимката. Можете да прочетете повече за начина на работа на Lumenzia тук.

Ново във версия 7

  • Динамичен интерфейс с обновяване в реално време (само за CC). Достатъчно е да цъкнете “Not” или който и да е от цветните бутони в горния край на панела и ще видите обновено изображение за преглед;
  • Прецизен контрол на селекцията с плъзгачи – тази нова възможност прави създаването на подходяща маска по-лесно и бързо;
  • Възможностите за настройка с плъзгачи обхващат много и разнообразни аспекти на маските – колко рязко да са очертани границите им, тоналността на маскираните обекти и още много. Това дава огромни възможности за контрол и позволява лесно създаване на нужните маски без ръчна работа;
  • Ускорено създаване на изображения за преглед – създаването на временни оранжеви или червени слоеве е ускорено с до 48 пъти.

Можете да видите всички нововъведения тук.


Подробни ръководства за работа с новата версия се съдържат в обновения
Exposure Blending Master Course, който можете да купите онлайн срещу 79 американски долара.
Lumenziav7 поддържа Photoshop CS6 (с някои ограничения) – CC 2018+ с Windows и OSX. Цената ѝ е 39.99 американски долара.

Източник: gregbenzphotography.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.