Нова версия на Zünd Design Center

1728
Нова версия на Zünd Design Center

Новата версия 3 на Zünd Design Center ZDC, плъгина на Zünd за Adobe Illustrator, вее може да бъде свалена. Последните подобрения са насочени към по-лесна употреба и увеличават възможностите за проектиране на софтуера.

 

Zünd Design Center

 

Zünd Design Center е лесен за употреба плъгин за Adobe Illustrator, който позволява на потребителите да създават опаковки и дисплеи само с няколко цъкания с мишката. В основата на ZDC стой обширна библиотека с параметрични дизайни за опаковъчен картон, велпапе, сандвич материали, PVC и PP. За да мащабира или промени който и да е от проектите в библиотеката, всичко, което се изисква от потребителя е да въведе няколко базови параметъра и програмата автоматично ще изчисли всички други измерения. Структурните дизайни, които се състоят от един или повече елемента, могат да бъдат преглеждани в 3D и променяни свободно с помощта на мишката.

Функцията за преглед също така е идеална за проверка на дизайн и проверка на начина, по който промените влияят на крайния продукт. Софтуерът предлага няколко опции за експорт към интерактивни 3D PDF и png файлове и 3D обекти (.dae, .obj, .stl). те са идеални за представяне пред клиенти. Всички дизайни се приготвят директно за импорт в Zünd Cut Center без нужда от допълнителни стъпки.

Последната версия на Zünd Design Center ZDC прави приложението още по-гъвкаво. В библиотеката са добавени голям брой нови шаблони, които позволяват на потребителите да създават структурни дизайни за стойки, дисплеи, стелажи и други. Според Zünd новата версия на софтуера е и по-лесна за употреба. Изображенията за преглед на дизайна сега могат да бъдат обновявани с едно цъкане на мишката незабавно след промяна на размерите на дизайна. За потребители, които искат да създадат собствени дизайни, .ai файлът вече съдържа всички възможни методи за обработка, организирани в отделни слоеве. В секцията „panel properties,“ новите дизайни от няколко части могат да бъдат сглобени с няколко лесни стъпки. В режима за 3D преглед потребителите могат да променят параметри като дебелина на материала, цвят и прозрачност и моментално да обновят визуализацията, за да видят промените.

Можете да свалите най-новата версия на Zünd Design Center – ZDC, оттук: www.zund.com/en/download

Източник: zund.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.