Нова функционалност във Photoshop с плъгините на Andromeda

573
Нова функционалност във Photoshop с плъгините на Andromeda

Решенията на Andromeda са лесен начин за създаване на различни ефекти, симулиращи класически печатани технологии.

Andromeda

 

Създаване на ефект на гравюра или ксилография с Cutline
Cutline е интересен плъгин, който позволява създаване на ефект на гравюра или ксилография. Той е предназначен за използване с полутонови черно-бели изображения . Алгоритмите му успешно емулират класическите технологии и създават правдоподобен ефект.

 • „Гравира“ избрани области от черно-бяло изображение с линиатура между 10 и 35 lpi, контролирана от потребителя;
 • Използва уникален инструмент за гравиране с посока, наречен Stamper, за да зададе ъглите и кривината на гравираните линии;
 • С лекота идентифицира и прилага конкретни линии към тоновете с различен интензитет;
 • Превръща преливките в гравирани линии с различна дебелина и форма.

Ефект на офорт с EtchTone
Този плъгин използва специално разработен процес, за да симулира ефекта на офорт във Photoshop. Плъгинът съчетава черно-бял мотив за ецването с оригиналното изображения, което създава усещане като от илюстрация от стара книга.

 • Работи с черно-бели, RGB, или CMYK снимки или илюстрации;
 • Можете да нагласите дълбочината на офорта в оригиналното изображение;
 • Можете да настройвате остротата, яркостта и контраста на оригиналното изображение;
 • Можете да променяте отношението между оригиналното изображение и офорт мотива.Screens симулира различни печатни процеси
Плъгинът Screens преобразува черно-бели изображения в типове растриране, специфични за различни печатни процеси и линиатура от 15 до 400 lpi. Това включва техники като мецотинто, влипси, линии, кръгове, вълни и всевъзможни комбинации.

 • Screens е първото настолно решение за растеризиране със специални ефекти;
 • Алтернатива с високо качество на традиционния фотографски процес;
 • Драматично намаляване на размера на изображението;
 • Можете да придадете на снимката усещане на произведение на изкуството.

Плъгините на Andromeda се продават индивидуално и в различни колекции, поддържат Photoshop cc 2019, Mac и Win. Съчетанието от трите плъгина, описани тук се продава за $225.

Източник: andromeda.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.