Нова функционалност в CHILI 5.7

431
Нова функционалност в CHILI 5.7

CHILI publish, представиха обновяване, ориентирано към производството на етикети и опаковки.

CHILI 5.7

 

Версията е базирана на обратна връзка от клиентите и предлага подобрени възможности за генериране на баркодове, работа с комбинирани мастила, която съчетава различни стъпки на процеса в един цвят и възможност за персонализация.

Генериране на Laetus и PDF417 баркодове
Фармацевтичната индустрия може да трансформира начина си на работа с представените в новата версия GS1 съвместими баркодове. Новата версия позволява създаване и манипулиране на Laetus кодове, свързани директно в информационна система. Това позволява сигурно проследяване на продуктите след като напуснат производствената линия. Генераторът на фармацевтични Laetus баркодове е напълно съвместим с регулациите на Crypto-Code Act.

Разширената поддръжка на интеграция на баркодовете се отнася и за включването на PDF417 кодове, функция, която е изключително ценна за компаниите, които работят в транспорта и логистиката, както и за някои организации, които работят с държавни поръчки.

Комбинирани мастила
Друга възможност, добавена по желание на потребителите, позволява добавяне на комбинирани цветове. За хората, които създават дизайн на опаковки, независимо от пазара, сектора или индустрията, за който са предназначени, тази възможност е критична за правилното цветоотделяне. Тя предлага необходимата гъвкавост за контрол на издупчването и печата на цветовете един върху друг по лесен и интуитивен начин.
Потребителите могат да съчетават няколко CMYK цвята със спот. Това прави лесен печата на цветен обект с допълнителен слой като бяло мастило, лак или релеф.

Персонализация
Функцията „step“ при генериране на PDF вече поддържа бази данни. Това позволява всяко копие от дизайна да е уникално на крайната форма за печат. Чрез функцията за персонализация потребителите могат да използват база данни, за да генерират големи количества етикети в различните версии, от които имат нужда. Това може значително да оптимизира процесите на дизайна и предпечата.

Източник: Пресинформация на CHILI publish
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.