Новите функции във версия 2021 на Enfocus PitStop Pro

89
Новите функции във версия 2021 на Enfocus PitStop Pro

На 1 април бяха представени възможностите, които да очакваме от обновената версия на инструмента за проверка и корекция на PDF файлове PitStop Pro.

В новата версия към списъка с действия са добавени редица възможности – както изцяло нови действия, така и подобрения към вече съществуващи такива. Всички действия могат да се извършват както на Enfocus PitStop Pro, така и на други продукти на Enfocus: Server и Switch.

Свържете се с ГЕД, за да научите повече за Enfocus PitStop Pro.

Какво включват новите възможности на Enfocus PitStop Pro 2021

Голяма част от новостите в списъка с действия са обединени около възможностите за проверка и генериране на наддаването във файловете (bleed), в това число:

Проверка на наддаването около векторен контур
Генериране на наддаване около векторен контур
Подобрения на възможностите за наддаване върху страниците

 

PitStop Pro 2021

 

В секцията Action list на PitStop Pro са добавени или допълнени някои функционалности, които улесняват и ускоряват работата с проверката и корекцията на файловете. Някои от тях са:

 • Page numbers

Вече може да се добавят номера на страници, за да се работи със селекция от тях – да се избере определен брой страници, върху които да се работи. Въпреки че промяната е малка, тя е в резултат на множество изпратени въпроси от клиенти, които работят със софтуера и за които тя ще бъде полезна.

 

Page numbers

 

 • Align and Distribute

С помощта на тази функционалност можете да направите селекция на обекти. Според това, което сте избрали, обектите могат да се подравнят и разпределят по съответния начин – действие, което доскоро се извършваше ръчно. Освен това, тази функция позволява и да се групират обекти.

 

Align and Distribute

 

 • Consolidate Fonts

Доскоро имаше множество подгрупи от шрифтове, което понякога можеше да създаде проблем на етап RIP. Сега вече е възможно да има само една група от шрифтове (set of fonts) за един вид шрифт, което е по-малко объркващо и сработва по-добре с RIP-a. А с PitStop Server можете да определите една папка за шрифтове, където да ги съхранявате и да са ви винаги “подръка”.

 • Impose

Действието не е специфично за размера на страницата, затова не е нужно да разполагате с дефинирани действия (set of actions) за различните страници с различни размери. Това действие може да се извърши и ръчно. Има възможност за задаване на подредбата на страниците, отстоянията, крайния размер на документа и добавените марки.

 

Impose

 

 • Checking Bleed on Contour

С това действие можете да определите стойността на наддаването на обект с неправилна форма или затворен контур, напр. щанца. Освен това, например при файлове за етикети с вътрешен отвор, можете да зададете различна стойност за проверка на вътрешния и външния контур. Налице е и скала (heatmap), която показва зоната на наддаване. Може да бъде показано и къде липсва наддаване.

 

Checking Bleed on Contour

 

 • Contour distance apart

Когато има обекти, разположени един до друг, тази опция позволява да осигурите достатъчно голямо отстояние между тях, за да има достатъчно пространство за наддаване.

 • Close path и Combine Subpaths

Тази функция е подобрена с възможности за автоматично затваряне на пътища и обединяване на пътища (създаване на compound path). Без тази опция е по-трудно да се проверява контурът, за да се избегнат проблеми на по-късен етап.

 

Close path и Combine Subpaths

 

 • Page Bleed

В началната си форма, наддаването в PitStop Pro работеше обект по обект. След това последва подобрение, като наддаването се извършваше страница по страница. Така беше по-добре, но не достатъчно добре, защото в ъгловите зони резултатът не беше съвсем добър. В новата версия на PitStop Pro 2021 зоните за наддаване се показват значително по-добре от преди.

 

Още някои действия, които внасят подобрения, са:

 • Flatten Type 3 Fonts – това е специален тип шрифтове, които могат да съдържат графични елементи като емотикони или Opentype SVG шрифт. С тази функция те ще бъдат превърнати в изображения или в нормално PDF съдържание
 • Rectangular Dаtа Matrix Barcode – разширени са възможностите при добавяне на баркод, като data matrix типа вече може да заема и правоъгълна форма
 • Clip bleed – изрязване на наддаването във файла по определен контур
 • Separate Stroke and Fill – разделя обект със запълване и контур на отделни обекти за по-удобната им последваща обработка с други action list-и
 • Add bleed on a contour – позволява генерирането на съдържание (bleed) по затворен контур или сложен път (compound path) и в двете посоки навън и навътре
 • Check for solids or tints.
 • Add Hems or Pockets – приложимо за широкоформатния печат генериране на отстъп (bleed) за добавяне на подгъви и различни джобове на материала

 

Разберете повече за Enfocus PitStop Pro

Ако искате да научите повече за това, какво представляват PitStop Pro и другите инструменти на Enfocus, можете да се възползвате от достъпните материали на специалната платформа за обучения на Enfocus.

За да разберете повече за новата версия на инструмента за проверка и корекция на PDF файлове Enfocus PitStop Pro и нейното излизане на пазара, можете да се свържете с ГЕД на имейл sales@gedbg.com.

За ГЕД
ГЕД е водещ дистрибутор на оборудване, софтуер и консумативи за печатната индустрия. Фирмата е надежден и стабилен партньор с богата и внимателно подбрана продуктова гама. Ние доставяме цялостни решения, на които можете да разчитате от първия ден. Нашата цел е те да станат част от вашия процес, като го оптимизират и направят по-ефективен.

Интернет портал за печатни технологии.