Новият EFI XF 4.1 RIP – мощен, универсален, интуитивен

2219
Spread the love

Сертифицирана цветна проба, нов RGB работен поток за фото-печат, импорт на RGB ICC профили, нов Cut Server, подобрена симулация на Pantone, подобрен Dynamic Wedge и мн.др.

Всички тези нови инструменти и подобрения допринасят за значителното оптимизиране на работата и Ви правят по-конкурентни, печатайки по-бързо и безпроблемно. Сертифицирането на цветна проба от друга страна е решение за вашия бизнес, предоставящо възможността да се елиминира опасността от бракувани тиражи и значително да се улесни процеса по отпечатването им.
„Нашата цел е да помогнем на клиентите ни да бъдат възможно най-гъвкави и конкурентноспособни на пазара,“ каза Stefan Spiegel, генерален мениджър на EFI’s Graphic Arts Solutions Group. „Новите инструменти, интегрирани в EFI XF 4.1 са проектирани да служат точно за това. Добавихме невероятни подобрения в посока подобряване на цветното интерпретиране, интегрирано решение за режещи плотери Cut Server и обновен PDF print engine, подобрена поддръжка на стандартите, позволяващи на принтерите управлявани от нашия софтуер да бъдат по-продуктивни и да печатат по качествено във всеки работен поток.“
Mario Levers, отговорник-продукция на Toppack Summen & Bergs GmbH, водеща фирма за предпечатна подготовка на пакетажната промишленост намираща се в Ahaus-Wüllen, Германия използва EFI Colorproof XF с новия Epson Stylus Pro WT7900 за сертифициране на цветна проба. „По мое мнение това решение е най-комплексното и ценово ефективно, в областта на цветната проба при опаковките. Качеството на печата по отношение на точното интерпретиране на Panton цветове и растерната точка при прозрачна и метализирана медия, както и гъвкавоста на EFI XF 4.1 при печат с бяло мастило са изключителни.“ каза Levers.

НОВОВЪВЕДЕНИЯ

RGB Contone драйвери, линеаризация и профилиране
EFI XF 4.1 включва в себе си RGB драйвери за много Epson и Canon принтери. RGB драйверите осигуряват по-висока скорост на растеризиране, ярки цветове, плавни преливки и по-голямо цветно пространство за така желания фотопечат. Линеаризацията и профилирането са много по-лесни и бързи от CMYK профилирането. Има възможност да се използват и стандартни RGB ICC профили с помоща на „EFI RGB Profile Connector“ (фиг.1), което дава възможност да се избегне дори профилирането.

EFI Cutting Engine
Вграденият Cut Server (фиг.2) предлага безпроблемно управление на над 1200 модела плотери от 70 производителя. Софтуерът генерира Cut маркери за единична поръчка, която имате възможност да комбинирате, да размножавате, да оразмерявате и др. Опцията Cut Server може да управлява до 8 устройства наведнъж. Също така предоставя опция „Print & Cut“ позволяваща да избирате между едновременен печат и рязане (one step print & cut) и рязане след печат (alternatively cutting), валидни за комбинираните „print & cut“ устройства.

EFI Enhanced Linearization
EFI 4.1 включва в себе си нов помощник улесняващ реализирането на линеаризациите. Добавена е опция за дефиниране на черната точка, допринасяща за изглаждане на сивия баланс. Помощникът автоматично изчислява и препоръчва лимитиране на канали или други линеаризационни параметри, които лесно и бързо може да проверите визуално и да коригирате ако е нужно.

Spot Color Overprint & Measurement Devices
Подобрената симулация на Spot/Pantone цветове в случаите, когато те са „overprint“-нати върху CMYK обекти се допълва и с поддръжката на новото решение от Epson за „packaging proofing“ Stylus Pro WT 7900, който печата върху трансперантни и цветни медии и с бяло мастило. Включена е и поддръжка за новият Barbieri Spectro LFP Basic.

Visual Correction Tool
Новият инструмент слива в себе си „Visual Re-Linearization“ и „Plate Compensation“(фиг.3). Също така включва допълнителен Spot Color канал, който определя градационните криви на бялото и на „gloss enhancer“ в .vcc файлове, а градационните криви на всички Spot цветове в .vpc файлове.

Enhanced Dynamic Wedge™
Подобренията са включени в опцията за предупреждение при използване/наличие на невъспроизведими (out-of-gamut) Spot/Pantone цветове. В Job Explorer, в самия предварителен преглед тези области от изображението се оцветяват в специфичен цвят. Dynamic Wedge осигурява анализ и оптимизация на специфични за конкретния файл цветове едновременно за CMYK и Spot/Pantone цветове или поотделно за двата вида – „process colors only or spot colors only“.

Usability Enhancements
EFI 4.1 предлага нова опция „XF Uploader Tool“, която ускорява качването на файлове (като: профили, линеаризации, пантон таблици, оптимизационни таблици и др.) на XF сървъра. По този начин се улеснява намирането и използването на файловете ви. Други подобрения са направени при разпределението на системните папки, потребителския интерфейс на System manager и Color verifier и мн.др.

Поддръжка на нови технологии и стандарти
– Операционни с-ми : Mac OS X 10.6; -Windows 7
– Adobe CPSI 3019
– Adobe PDF Print Engine 2.0.4004.5
– IDEAlliance ISO 12647-7 2009 Color Control Wedge
– Най-новите FograCert evaluation test таблици
– Support of DYMO LabelWriter Series Duo and Twin Turbo for label printing of verification results

Нови драйвери
Epson Stylus Pro 2880 (RGB Contone)
Epson Stylus Pro 3800 (RGB Contone)
Epson Stylus Pro 3880 (CMYK & RGB Contone, CMYK Halftone)
Epson Stylus Pro 4880/7880/9880/11880 (RGB Contone)
Epson Stylus Pro x700 Series (CMYK & RGB Contone, CMYK Halftone)
Epson Stylus Pro x900 Series (RGB Contone, CMYK Halftone)
Epson Stylus Pro WT7900 (CMYK Contone & Halftone)
OKI C910 (1-Bit / Multilevel) / ES9410dn (Multilevel)
Mimaki CJV30-60/-100/-130/-160 (Windows only / Print & Cut device)
Mimaki JV33-260 (Windows only)
Rastek H650
Seiko ColorPainter H-74s / H-104s

Подробна информация за EFI XF 4.1 –  www.efi.com/fieryxf

FACTOR.BG е единствен официален дистрибутор на EFI за България
За допълнителна информация:
www.factor.bg
info@factor.bg
тел.: 0899 878 319, 0896 738 700

Биографична информация