Новият PitStop 13 излиза през Април

2285
Новият PitStop 13 излиза през Април

Софтуерът ще разполага с множество нови възможности за финален преглед и коригиране на PDF файлове.

Новият PitStop 13 излиза през Април

 

Основният фокус е поставен върху възможността за корекция на липсващи или недостатъчни раздувки за рязане на живо във файловете. В новата версия ще бъдат добавени и нови езици за регионална персонализация на менютата и съобщенията.

Ето какво казва за PitStop 13 Andrew Bailes-Collins – Старши продуктов мениджър в Enfocus Software: „PDF файловете се използват за все по-сложни печатни задачи, а сроковете стават все по-кратки. Поради това се наложи екипът ни да разработи подобрения в съществуващия софтуер, с които да отговори на очакванията не само днес, но и в бъдеще. Под внимание са взети предложенията и забележките, подадени от потребителите.”

Повече възможности за проверки и корекции
Библиотеката с възможности за преглед и корекции ще претърпи най-значителната си промяна за последните 15 години. Вече ще могат да бъдат проверявани много повече елементи чрез създаване на профили с индивидуални настройки. Това могат да бъдат: отделна страница или страници, определена област, специфичен елемент, дори и различни слоеве на PDF файла. Възможностите за персонализиране в PitStop 13 са почти безкрайни.

От Enfocus Software не са планирали големи промени в интерфейса, тъй като според тях това би затруднило първоначално стотиците хиляди потребители на PitStop.

Автоматизация на процеса по наддаване за рязане на живо
Едно от основните нововъведения е опцията за автоматизация на процеса по наддаване за рязане на живо. Полетата за обрязване ще могат да бъдат добавяни, дори и в случаите, когато те не са предвидени във файла за печат. Според Andrew Bailes-Collins това е основният проблем, посочен от работещите с PDF файлове. В предходните версии на софтуера бе възможно да се манипулират ръчно или автоматично обекти с правоъгълна форма, и по този начин да се увеличава необходимото място за рязане. Новата версия отива още по-напред като позволява работа с всеки отделен обект, който се намира в близост до или пресича крайния размер. В този случай отново могат да се правят допълнителни ръчни настройки, ако е необходимо. Раздувките могат да се правят както за единични или група от обекти, а също така и за цели страници или документи, като по този начин се оптимизира работният процес.

Промяна в работата с потребителски съобщения
Въз основа на коментарите и желанията на потребителите е добавена възможност за персонализирана настройка на съобщенията за грешки и предупреждения в PitStop. В новата версия съобщенията ще включват предложения за необходимите корекции, но най-важното е, че ще бъдат добавени езици, които не са били поддържани до момента. Ето част и от другите нововъведения:

  • Възможност за конвертиране на PDF файловете в PNG или JPEG с цел бързо и лесно създаване на галерии
  • Възможност за създаване и редактиране на потребителски списъци с действия директно в PitStop Server, без необходимост от преминаване през PitStop Pro

Вече с възможност за месечен абонамент
Моделът с възможността за заплащане на месечна такса става все по-популярен за софтуерите, свързани със сферите на дизайн, печат и публикуване. В Enfocus Software са взели предвид желанието на потребителите да използват подобен абонамент. Компанията ще продължи да предлага и възможността за закупуване на лиценз чрез еднократно заплащане. Новите опции ще влялзат в сила с пускането на PitStop 13 през Април. От компанията обявиха, че всеки закупил PitStop 12 след 02 Февруари 2015 година автоматично ще получи безплатен ъпгрейд до новата версия, когато тя бъде пусната в продажба.

Източник: www.enfocus.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/