Нови плъгини за Adobe Illustrator за по-лесна обработка с един инструмент

345
Нови плъгини за Adobe Illustrator за по-лесна обработка с един инструмент

С новите плъгини на Kodak Prinergy за Adobe Illustrator предпечатарите и дизайнерите на опаковки, но и тези с универсална насоченост могат да спестяват много голяма част от прехвърлянето на файлове за печат между различни софтуери за обработка, както и да спечелят от удобството да извършват много повече действия по файла, като работят само в Adobe Illustrator.

Вижте какво съдържат новите плъгини за Adobe Illustrator

Прехвърлянето на файлове между софтуерите за обработка губи време и енергия

Adobe Illustrator е еталон в бранша и неговото удобство при обработка на файловете е безспорно. И добре, че е така, защото при обработката на файлове за печат редица детайли се преглеждат, прецизират и евентуално – променят.

Има обаче и функции, които не са застъпени в Illustrator, поради което се налага прехвърлянето на файла към друг софтуер за обработка. Например за да се визуализира крайният резултат от управлението на презастъпването, без обаче да се правят промени по изходния файл. Или да се направят изкривяванията и огъванията на файловете, когато се работи за по-специфични приложения. Би спестило време и управлението на презастъпването да не се прави ръчно, а да става автоматично.

С новите плъгини се извършват много повече действия

До скоро беше неизбежно да се прехвърля или конвертира файлът, за да се извършат тези и редица други действия, като например обработка и внедряване на баркодове. Имайки предвид, че Adobe Illustrator и без това е страхотен избор на софтуер за обработка на файлове за опаковки, етикети и комерсиални печатни продукти, колко по-високо функционален и удобен би станал той, ако към него се добавят още често използвани функции за обработка?

Освен предимствата за самия файл, тези плъгини позволяват още:

  • по-лесно да се запази концентрация при работа, защото не е нужно да се мисли какво и как трябва да се прехвърли от една програма в друга и какво да се вземе предвид при прехвърлянето, за да не се допуснат грешки;
  • да остава повече време за действия, които не са повторяеми, а изискват внимание и експертна преценка;
  • по-малко работа, която да се дава на подизпълнител, защото това вече просто не е нужно;
  • опростяване на процеса по обработка на файлове поради наличието на повече функции на едно място.

Вариантите за поръчка и използване на плъгините

Плъгините на Kodak Prinergy позволяват на предпечатарите да насочат вниманието си към обработката на дизайните, вместо към пренасянето им от една към друга програма за проверка и обработка на всеки отделен детайл или конвертиране в друг формат.

Налице са две разновидности за употреба и поръчка на плъгините:

  • Първият вариант е един вече оформен комплект от плъгини за Adobe Illustrator, наречен Prinergy Set, за преглед и корекция на специфични печатни проблеми във файловете. С него предпечатарите разполагат с пълен набор от инструменти за подготовка на файловете за печат. Освен обработката на файла, с тяхна помощ ще можете да визуализирате ефекта от работата си така, както би изглеждал след печат.
  • Вторият вариант е използването на самостоятелни плъгини, които спомагат за конкретни дейности в Adobe Illustrator: инспекция на файла, промяна на цветовете, деформиране, трапинг, огъвания и изкривявания и други.

Някои от инструментите, които ще намерите в тези две възможности, са различни – в Prinergy Set има инструменти, които могат да се използват само при покупка на този комплект от инструменти и обратно – сред самостоятелните плъгини има такива, които могат да се използват само поединично и не влизат в комплекта.

 

плъгини Kodak Prinergy

 

Кои са инструментите в комплекта Prinergy Set и за какво служат

Инструментите в комплекта от плъгини за преглед и обработка на специфични проблеми при печатните файлове спестяват значително количество от прехвърлянето на файлове между различни софтуери за обработка. В комплекта Prinergy Set участват шест специално комбинирани плъгина, които добавят удобството за извършване на много повече действия по файла, без да се излиза от Adobe Illustrator.

С Eye Tool се прави преглед как би изглеждал файлът след отпечатване и се експериментира с различни минимални точки. Инструментът Ink Tool служи за управление на цветовите канали във файла, например конверсия на спот цветове към процесни цветове и други. С Mark Tool бързо и лесно добавяте печатни марки във файла.

Останалите 3 инструмента от Prinergy Set допринасят с още полезни функции. С помощта на Search Tool се издирват конкретни обекти във файла, които са зададени по определени параметри на търсене. Последните два са Barcode Tool – за създаване и корекция на баркодове бързо и лесно по всички основни стандарти, и Trap Tool за автоматично или интерактивно управление на презастъпването на цветове.

Вижте още за комплекта Prinergy Set на Kodak Prinergy за Adobe Illustrator.

Самостоятелните специализирани инструменти на Kodak Prinergy

Освен комплекта си плъгини, от Kodak са разработили и самостоятелни инструменти, които позволяват задълбочена специфична работа в някои основни дейности по обработката на файлове с насоченост към опаковки и други приложения:

  • Inspect Tool – с него може да се прави проверка на един PDF, AI или EPS файл по предварително зададени параметри като шрифтове, графики, изображения и други, без да се напуска Adobe Illustrator;
  • Warp Tool – позволява да се правят изкривявания и огъване на файловете за специфични приложения;
  • Trap Tool – дава възможност да се прави автоматичен или ръчен трапинг на обекти в печатните файлове в Adobe Illustrator;
  • Production Tool – плъгин, който представлява комбинация от инструменти, с които може да се заместват или допълват вградените инструменти в Illustrator. Полезни са в посока селектиране на обекти, коригиране на градиенти, редактиране на пътища.

Разгледайте самостоятелните инструменти на Kodak Prinergy

Можете да се свържете с дистрибутора на решения за печат и предпечат ГЕД ООД на sales@gedbg.com , за да научите повече за новите плъгини на Kodak Prinergy за Adobe Illustrator и как те могат да подпомогнат работата в предпечата.

За ГЕД
ГЕД е водещ дистрибутор на оборудване, софтуер и консумативи за печатната индустрия. Фирмата е надежден и стабилен партньор с богата и внимателно подбрана продуктова гама. Тя доставя цялостни решения, на които можете да разчитате от първия ден. Целта е те да станат част от процеса в печатниците, като го оптимизират и направят по-ефективен.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.