Нови решения от GMG на Labelexpo Europe и FachPack

518
Нови решения от GMG на Labelexpo Europe и FachPack
Spread the love

GMG ще представи нововъведения в опаковките и етикетите на през септември на Labelexpo в Брюксел и FachPack в Нюрнберг.

 Водещата компания в областта на софтуера за управление на цветовете, ще демонстрира най-новите си решения за автоматизирана употреба на индивидуални профили на двете изложения. „Най-новите ни продукти предлагат на производителите на опаковки много възможности“, каза Roger Albert, директор на продажбите за Европа, Азия и Близкия изток. „Чрез връзката на GMG ColorServer с GMG OpenColor правим възможна автоматичната употреба на персонализирани цветови профили във всекидневния работен поток.“

 

На изложенията посетителите ще могат да видят как да създават точни цветни проби на материали, близки до тези, на които се произвеждат опаковки с помощта на Epson SureColor SC-S80600. „Комуникирането на цвета винаги е предизвикателство и визуализацията на резултата е критична, коментира Roger Albert. „Допълването н а GMG OpenColor и GMG ColorProof с Epson SureColor SC-S80600 позволява на клиентите ни да създават мостри на опаковки с висока прецизност, които възпроизвеждат и точните цветове.“

Преминаването към различни печатни процеси, използването на различни материали за печат и промените в условията на печат все още изискват много работа в предпечата и обработката на данните. Най-новата версия на GMG ColorServer за пръв път предлага директна връзка с GMG OpenColor, което позволява автоматизирана употреба на специфични профили за цветоотделяне в работния процес.

Много системи създават прототипи, които само наподобяват крайния продукт. Epson SureColor SC-S80600, заедно с GMG OpenColor и GMG ColorProof, както и с гамата материали за създаване на прототипи, позволяват на потребителите да създават мостри на опаковки, които са точни от гледна точка на цвета и са идентични като изглед и усещане с реалния продукт. Потребителите могат да избират между различни материали, сред които са термосвиваемо фолио, картони за опаковки, метални фолиа, самозалепващи медии за етикети, прозрачни фолиа и дори трансферни фолиа за създаване на максимално реалистични прототипи.

GMG е сред финалистите на Глобалните награди на производителите на етикети 2019
В категорията „Награда за иновация – компании с до 300 служители” GMG са сред финалистите заради своите технологични иновации и бизнес методи, които допринасят за задоволството на клиентите. С GMG Calibration Creation Wizard, който позволява създаване на проби с точни и повторяеми цветове на материали, подобни на тези за производство на опаковки с помощта на Epson SureColor SC-S80600, GMG е класирана сред първите пет компании в категорията.

Източник: printingnews.com
Текста написа: Мартин Новев 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.