Нови решения от GMG на Labelexpo Europe и FachPack

539
Нови решения от GMG на Labelexpo Europe и FachPack

GMG ще представи нововъведения в опаковките и етикетите на през септември на Labelexpo в Брюксел и FachPack в Нюрнберг.

 Водещата компания в областта на софтуера за управление на цветовете, ще демонстрира най-новите си решения за автоматизирана употреба на индивидуални профили на двете изложения. „Най-новите ни продукти предлагат на производителите на опаковки много възможности“, каза Roger Albert, директор на продажбите за Европа, Азия и Близкия изток. „Чрез връзката на GMG ColorServer с GMG OpenColor правим възможна автоматичната употреба на персонализирани цветови профили във всекидневния работен поток.“

 

Нови решения от GMG на Labelexpo Europe и FachPack

На изложенията посетителите ще могат да видят как да създават точни цветни проби на материали, близки до тези, на които се произвеждат опаковки с помощта на Epson SureColor SC-S80600. „Комуникирането на цвета винаги е предизвикателство и визуализацията на резултата е критична, коментира Roger Albert. „Допълването н а GMG OpenColor и GMG ColorProof с Epson SureColor SC-S80600 позволява на клиентите ни да създават мостри на опаковки с висока прецизност, които възпроизвеждат и точните цветове.“

Преминаването към различни печатни процеси, използването на различни материали за печат и промените в условията на печат все още изискват много работа в предпечата и обработката на данните. Най-новата версия на GMG ColorServer за пръв път предлага директна връзка с GMG OpenColor, което позволява автоматизирана употреба на специфични профили за цветоотделяне в работния процес.

Много системи създават прототипи, които само наподобяват крайния продукт. Epson SureColor SC-S80600, заедно с GMG OpenColor и GMG ColorProof, както и с гамата материали за създаване на прототипи, позволяват на потребителите да създават мостри на опаковки, които са точни от гледна точка на цвета и са идентични като изглед и усещане с реалния продукт. Потребителите могат да избират между различни материали, сред които са термосвиваемо фолио, картони за опаковки, метални фолиа, самозалепващи медии за етикети, прозрачни фолиа и дори трансферни фолиа за създаване на максимално реалистични прототипи.

GMG е сред финалистите на Глобалните награди на производителите на етикети 2019
В категорията „Награда за иновация – компании с до 300 служители” GMG са сред финалистите заради своите технологични иновации и бизнес методи, които допринасят за задоволството на клиентите. С GMG Calibration Creation Wizard, който позволява създаване на проби с точни и повторяеми цветове на материали, подобни на тези за производство на опаковки с помощта на Epson SureColor SC-S80600, GMG е класирана сред първите пет компании в категорията.

Източник: printingnews.com
Текста написа: Мартин Новев 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.