Нови функции в Arziro Design 4.0 ot Agfa Graphics

1048
Нови функции в Arziro Design 4.0 ot Agfa Graphics

Новите функции дават възможност за генериране на различни видове защитни елементи срещу фалшификация.

Guilloche генератор

Предишните версии на Arziro Design бяха оборудвани с guilloché библиотека. Новата версия съдържа генератор за такива мотиви. Това позволява на потребителите да създават сложни, много трудни за фалшифициране защитни елементи за дизайните в Adobe Illustrator за Mac или PC. Софтуерът е лесен за употреба и предлага безкрайни възможности.

 

Arziro Design 4.0

„Фалшификаторите постоянно търсят нови начини за възпроизвеждане на защитени документи. Затова, за осигуряването на ефективна защита, са необходими адекватни падежни инструменти. Arziro Design се развива непрекъснато, за осигури нови защити и по-висока производителност“, коментира Andy Grant, глобален директор на софтуера, Agfa Graphics. „Инструментите и решенията ни осигуряват ефективен защитен печат и се противопоставят на технологиите на фалшификаторите за подправяне.“

Дъгоцветен печат

Дъгоцветният или ирис печат е процес, който използва цветовете на дъгата, за да попречи на точното възпроизвеждане на цветовете на документа при копиране или сканиране. Той защитава документите от копиране на цветовите сепарации като деликатно прелива цветовете един в друг, което води до плавното им изменение. Новата функционалност на Arziro Design позволява на дизайнерите да видят цветовете на екран при създаване на документа, да отпечатат коректна проба на мастиленоструйно устройство и да генерират коректен файл за печат.

Персонализирани защитни елементи

Arziro Design е продукт, посветен на печата със защитни елементи, който е изключително лесен за употреба. Той е плъгин за Adobe Illustrator. Новата версия предлага нови функции чрез много модули, които позволяват създаване на дизайни с персонализирани защитни елементи.

Източник: agfagraphics.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.