Нововъведенията в юнския ъпдейт на Photoshop

163
Нововъведенията в юнския ъпдейт на Photoshop

Новостите в юнския ъпдейт на Adobe Photoshop версия 21.2.0 са малко на брой, но значителни като подобрения, а и добавят нови функции в софтуера.

Подобрен Select Subject
Технологията Select Subject на Photoshop е направла голям скок напред с нов алгоритъм, който интелигентно селектира сложна за изрязване коса в изображения и я отделя от фона. В новия ъпдейт подобрението е впечатляващо.

одобрен Select Subject  одобрен Select Subject

На изображенията можете да видите разлика в косата при прилагане на Select Subject в старата версия отново от тази година (ляво) и при новия ъпдейт (дясно).

Ротация на шаблони (Pattern)
Сега Photoshop има възможност за завъртане на запълването на шаблони, функция, която значително разширява използваемостта им. Преди нововъведението, шаблоните можеха да се поставят само така, както са били първоначално дефинирани.

Ротация на шаблони (Pattern)

Подобрения в Match Font
Автоматичното активиране на шрифтовете вече е вградено в менюто Match Font. Когато извикате менюто, избирате търсения шрифт в документа, това създава правоъгълна селекция около него и тогава Photoshop ще се опита да го съпостави. Ако не може да намери точно използвания шрифт, той първо ще се опита да намери близко съвпадение от шрифтове от инсталираните на вашата система, след което ще предостави списък на достъпните Adobe Fonts за изтегляне. Обърнете внимание, че за сега Photoshop може да намира само Adobe шрифтове (Adobe Fonts) по този начин.

Camera Raw
Модулът Camera Raw във Photoshop е изцяло променен. Всеки раздел за редакция се показва като списък за превъртане, вместо отделен панел. Когато го отворите, имате две опции за оформление: Като множество RAW файлове, които се появяват във „филмова лента“ в долната част на прозореца и възможност за отваряне на няколко панела за настройка наведнъж, или „филмовата лента“ отстрани само с един панел отворен наведнъж а останалите автоматично се затварят. Можете да включвате и изключвате всяка корекция, като държите иконата на окото до всяка, което улеснява сравнението преди и след промените, които сте направили.

Целта е да се осигури по-голяма откриваемост на опциите за редакция. Новият подход в началото ще обърка постоянните потребители на ACR (Adobe Camera Raw), но това подобрение дава по-широки възможности за копиране и поставяне на настройки между множество отворени RAW изображения подобно на  Lightroom.

Вижте подробен обзор за подобренията във видео от youtube канала Photoshop Training Channel.

Интернет портал за печатни технологии.