Новости в Illustrator

212
Новости в Illustrator

На Adobe Max видяхме серия нововъведения във Illustrator. Сред тях са нов начин за създаване на 3D ефекти, споделяне на файлове за преглед и коментар, работа с текстури.

Нов начин за прилагане на 3D ефекти

прилагане на 3D ефекти

Тази функционалност е в статус „технологична демонстрация“ и вероятно ще претърпи промени преди да се появи в крайния продукт. С помощта на това нововъведение можете да прилагате по нов начин 3D ефекти, осветяване и материали към двуизмерни графики. Приложението генерира реалистични текстури, разглеждани при различни типове осветление. Така създаването реалистични триизмерни графики става само в три стъпки – създаване на векторен проект, прилагане на 3D ефект и генериране на крайния вид на изображението.
Можете да научите повече тук.

Добавяне на текстури с Adobe Substance

Adobe Substance

Можете да добавите текстури към проектите си с помощта на Substance и така да създадете реалистични 3D графики. Можете да добавите собствени материали или да избирате от споделените безплатно от общността. Можете да изберете и абонаментен план с хиляди Adobe Substance 3D материали.

Нов панел, който помага в работата ви

Сега е по-лесно от всякога да научите за новите функции на Illustrator с помощта на панела Discover. Панелът също така ви дава препоръки, базирани на уменията и работата ви. Те включват съвети и ръководства как да се справяте по-бързо със задачи с повече стъпки.
Повече детайли тук.

Споделяне за коментар

Тази функционалност позволява споделяне, добавяне на коментари и анотации към файла. Можете да следите коментарите в специалния панел без да напускате средата на приложението.
Други нововъведения са автоматично активиране на шрифтове от Adobe Font, лесно поставяне и обновяване на PSD файлове от облака, подобрена функционалност за избиране на текст с еднакъв шрифт, кегел, цвят и начертание, опростена работа с контури с променлива дебелина.

Споделяне за коментар


Източник: adobe.com

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.