Ново поколение софтуерен RIP – PixelBlaster от SAi

2121
Spread the love

По време на Fespa 2012 в Барселона SAi представиха PixelBlaster – софтуер за дигитален широкоформатен печат от ново поколение.

PixelBlaster е най-новият мултифункционален софтуер на Scanvec Amiable за дигитални широкоформатни студиа, печатници и различни други потребители със специфични нужди за печат на текстил, керамика стъкло и др. PixelBlaster елиминира необходимостта от работа с няколко софтуера, осигурява цялостно управление и улесняване на работните процеси, увеличава рентабилността.
PixelBlaster
Софтуерът не е просто RIP, а цял пакет от приложения. PixelBlaster е цялостно решение, което обхваща проверка и подготовка на файловете, управление на цвета, RIP енджин за обработка, модул за контурно рязане, проверка на изходните файлове и отпечатването им. Всеки от модулите – PB Engine, PB Central, PB Profiler или PixelBlaster Q може да бъде инсталиран и ползван на MAC и Windows операционни системи като инсталацията e максимално улеснена.

PB Engine
Този модул е „сърцето“ на PixelBlaster, но може да работи във фонов режим. Всеки прозорец на този модул представя изходно устройство, което може да е принтер, режещ плотер или TIFF/PDF файл за връзка с отделен RIP софтуер.

PB Central
От този модул предпечатаря може да укаже кои файлове на кои устройства да бъдат отпечатани, с какви цветови настройки, с какви параметри, с какви довършителни операции и т.н.  PB Central обезпечава работата по подготовка на файловете и свежда до минимум нуждата от работа с Adobe Illustrator, Indesign, Photoshop, Quark и CorelDraw.  Предлага пълен достъп до  PDF файлове. Изключително преимущество е, че коригирани файлове във Photoshop се отразяват веднага и в Central.

PixelBlaster Q
Позволява на оператора да размножава файловете, да разполага файловете оптимално по медията и др. В този модул не може да се извършва прерипване на файлове, оразмеряване или управление на цветови настройки.

PB Profiler
Чрез този модул се създават CMYK профили с поддръжка на чисти цветове. Създава N-Color профили в комбинация с ProfileMaker
PixelBlaster предлага още ред модули и функции за довършителни операции – определяне на бройки и разполагане на маркери за капси, заедно с „раздувка“ на файла, сгъване на отпечатъка

Поставяне на капси
Поставяне на капси

Усъвършенстван инструмент за разделяне на големи файлове

Усъвършенстван инструмент за разделяне на големи файлове

Работа с Step&Repeat функция например при създаване на десени

Работа с Step&Repeat функция например при създаване на десени Работа с Step&Repeat функция например при създаване на десени

Работа с бяло, лак и специални цветове

Работа с бяло, лак и специални цветове

Печат на текстил: Дефиниране на специални цветове като чисти или съставни

Печат на текстил: Дефиниране на специални цветове като чисти или съставни

PixelBlaster e базиран на Клиент-сървър концепция за средни и големи печатници и е насочен към специални текстилни приложения с истински Step & Repeat възможности, поддръжка и генериране на ICC профили за специални цветове. N-Color функцията позволява използването не само на 4, 6 или 8 цвята, а на произволен брой цветове. Предвидена е работа с променливи данни (буквено/цифрени и изображения). Работата е улеснена, благодарение на поддръжката на бяло и специално мастило, различни шаблони за билборди, ролни дисплеи, облепване на автомобили и др., благодарение на drag and drop функции.

Източник: Адком

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.

В свободното си време: Посветен е на футболния отбор на Полиграфия инфо.