Нов документ, посветен на прозрачността от работната група Ghent

1736
Нов документ, посветен на прозрачността от работната група Ghent

В него дизайнерите могат да открият ръководство за начина, по който да използват векторни прозрачни обекти, за да създадат артистични ефекти.

работната група Ghent

 

Работната група Ghent (GWG) публикува нов документ, който помага на дизайнерите да разберат добре прозрачностите. В него са описани техните предимства и недостатъци, както и добри практики за избягване на често срещани проблеми при печат. Авторът е Jason Lisi, асоцииран професор в училището по графична комуникация Ryerson в Торонто, Канада.

David Zwang, председател на работната група, обяснява: „Поканихме Jason да напише този документ, в който достъпно да обясни решенията на някои от най-често срещаните проблеми, пред които печатниците и дизайнерите се изправят всеки ден. Разбирането на предимствата при използване на прозрачности в PDF за дизайн за печат, особено при работа с PDF/X 4 файлове, може да помогне да избегнете проблеми при печат.”

Jason допълва: „С този документ се надяваме да помогнем на печатниците и дизайнерите да разберат по-добре предимствата и недостатъците на използването на прозрачности в дизайните за печат.“

Използването на прозрачности е мощен инструмент, който може да подобри и ускори процеса по създаване на дизайна. Разбирането на правилния начин за прилагане на прозрачности може да помогне за избягване на скъпи грешки в производството. GWG предлага свободен достъп до много ресурси, посветени на правилното използване на PDF файлове във всички области на печата и производството на опаковки.

Можете да свалите документа за прозрачностите безплатно оттук.

Източник: Пресинформация на GWG
Текста написа: Мартин Новев 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.