Нов начин за намиране на изображения

1944
Spread the love

Imense Picturedesk използва визуален анализ на изображенията, за да подобри прецизността на резултатите в базата данни.

Компанията Imense представи Picturedesk (www.imense.com)  – лесен за употреба, високо ефективен интернет портал за търсене на професионални изображения от над 30 водещи международни колекции.

Imense Picturedesk използва визуален анализ на изображенията, за да подобри прецизността на резултатите в базата данни. По този начин купувачите на изображения могат да открият това, което им е нужно по-бързо и лесно в сравнение с други сайтове, които разчитат на търсене по ключова дума. Опростената и безплатна регистрация позволява на потребителите да използват усъвършенстваните функции на търсенето, да купуват изображения от сайтовете, свързани с  Picturedesk и да организират онлайн тези, които са купили.

В момента в колекцията, с която разполага сайта има 2,5 милиона изображения, като всяка седмица се присъединяват нови галерии. Imense Picturedesk предлага и архивни изображения, както и голямо разнообразие от специализирани колекции в различни области – архитектура, медицина, храна, репортажи, естествена история, пътувания и материали за известни личности. Бях приятно изненадан от разнообразието на предложенията в различните категории и прецизността на търсенето.


На снимката: Резултати от търсене с ключови думи “eating lion”.

Наред с товa Picturedesk подобрява комуникацията между купувача и продавача, директната връзка позволява и на двамата да изберат най-изгодните условия на сделката – цената, правата върху снимката и условията на лиценза.

Източник: thedigitalnirvana.com

Мартин Новев

Биографична информация