Нов плъгин за инкджет от Xitron

1093
Нов плъгин за инкджет от Xitron

Inkjet Direct се предлага за версия 11 на Navigator RIP и поддържа T серията на Epson.

Нов плъгин за инкджет от Xitron

 

Водещият независим производител на RIP и продукти за управление на работния процес за офсетов, дигитален и високоскоростен мастиленоструен печат Ann Arbor представи нова версия на популярния плъгин за Navigator RIP, Inkjet Direct. Тя е 64-битова и е предназначена за потребители, които искат да печатат филми или пластини за печат чрез мастиленоструйни устройства. Новият IJD плъгин е изграден на солидна основа, която беше представена за пръв път преди пет години.

„Xitron измина дълъг път от първоначалното представяне на IJD през 2012,“ каза Jeffrey Piestrak, продуктов мениджър в Xitron. „Той работеше изключително добре с всички устройства Epson Stylus Pro, особени за сито и флексо печат, като евтина алтернатива на експонаторите, които изискват система за обработка и химия.” Новият IJD плъгин поддържа популярната серия Epson SureColor T-Series, включително T3000, T3270, T5000, T5270, T7000, и T7270.

„Има две важни предизвикателства, с които печатниците се сблъскват постоянно, когато искат да приложат нова технология в продуктите си,“ каза Piestrak. „Първата е качеството. Втората е цената. Съчетаването на Navigator RIP и принтер от T серията за филм осигурява изключително съотношение цена-производителност без компромиси с качеството.“

Xitron са инсталирали над 30 000 Navigator RIP-а и решения за работен процес и почти 5000 Raster Blaster TIFF Catcher системи за растеризиране в глобален мащаб. Те управляват CTP устройства от Agfa, ECRM, Creo, Kodak, Presstek, Heidelberg, Fuji и Screen. Те осигуряват независимост на предпечата за клиентите и им помагат да извлекат максимума от инвестицията си като удължат живота на системите си за предпечат.

Източник: пресинформация на Xitron
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.