Нов плъгин за InDesign прави работата с таблици по-динамична

3047

Active Tables, е продукт на DTP Tools, който подобрява работата с таблици в InDesign като добавя нови възможности за динамично обновяване и запазване на форматирането.

DTP Tools Active Tables

Един от проблемите при работата с таблици в InDesign е, че ако съдържанието е свързано с файл на Excel, при промяна на файла изчезва всяко форматиране, което сте задали в InDesign. Така ви се налага да избирате между оформление или динамично съдържание, но никога не можете да имате двете едновременно. Освен това, не очаквайте информацията в таблица (независимо дали е свързана с файл от Exel или не) да е част от формула. Не е.

Плъгинът на DTP Tools Active Tables се справя и с двата посочени проблема като премахва нуждата да отваряте и коригирате файла в Excel или подобно приложение. Active Tables добавя в InDesign таблици, подобни на тези в Excel, в които можете лесно и бързо да добавяте и редактирате формули. Можете и да подреждате и местите редовете и колоните, дори да превръщате редове в колони и обратното. Active Tables ви позволява да избирате между значителен брой опции за форматиране на таблиците. С него можете и да прилагате стилове към формулите.

DTP Tools Active Tables
Можете да гледате видеоматерила, който демонстрира възможностите на плъгина тук. Active Tables струва 79 американски долара и е съвместим с версии на InDesign от CS3 до CS5.5 на Mac и Windows. Можете да свалите 14 дневна пробна версия оттук.

Източник: dtptools.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.