Нов плъгин открива и поправя бъркотии във Photoshop файловете

2142
Нов плъгин открива и поправя бъркотии във Photoshop файловете

PSD Cleaner е плъгин за Photoshop, чрез който може да избегнете много ръчна работа по проверка и поправка на PSD файлове.

Нов плъгин открива и поправя бъркоти във Photoshop файловете

 

Срещу сумата от 15$ имате възможност автоматизирано да откривате и поправяте всяка бъркотия, независимо дали работите с Windows или Mac OS. При това за тази цена имате право да използвате приложението на два компютъра едновременно. Неприятното е, че плъгинът се поддържа само от версии на Photoshop по- високи от СС 14.1, но не и от CS6 и предходните. Всички операции се извършват директно от плъгин панела.

Нов плъгин открива и поправя бъркоти във Photoshop файловетеНа първо място PSD Cleaner помага в намирането на слоевете без име и тяхното бързо преименуване. В случай, че са останали празни слоеве във файла, то може да ги изтриете с едно натискане на бутона на мишката. Много често се случва да бъдат забравени обекти извън работното поле. Тяхното отстраняване също е много лесно с този плъгин.

Приложението позволява да коригирате допуснати грешки и в слоевете, съдържащи текст като например да обединявате текстовете в параграфи или да откривате текстови полета, които са по-големи от съдържанието в тях. Не на последно място по важност с PSD Cleaner може да премахнете всички неизползвани стилове и същевременно да откриете и коригирате ефекти, които не са CSS съвместими.

Авторите твърдят, че с първата версия на плъгина са имали за цел да обхванат основните правила, публикувани в photoshopetiquette.com, а в предстоящите ъпдейти ще вземат предвид мнението не потребителите и техните предложения за подобрения.

Видео: vimeo.com

 

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: madebysource.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.