Нов софтуерен пакет дава възможност за отдалечено одобрение на файлове за печат

1360

Hybrid Software ще покаже на Fespa to новата си онлайн система за софтуерни проби, която позволява на потребителите да нанасят корекции от разстояние в последния момент с помощта на всеки интернет браузър.

Proofscope Live

Системата се нарича Proofscope Live и я видяхме за пръв път на Drupa 2012, но ще излезе на пазара по време на Fespa. „Основното предимство на системата е, че ви дава възможност да правите корекции в последния момент и е ориентирана към широк спектър европейски потребители, от студиа за широкоформатен печат и офсетови печатници до специалисти в производството на етикети и опаковки. Лесно се адаптира към нуждите на различните сектори.“, каза говорител на Hybrid Software.

Изпълнителният директор на компанията Jan Ruysschaert каза: „Това е обикновен PDF, който можете да гледате, отваряте и редактирате с нормален браузър и системата е уникална. Позволява ви да нанасяте корекции в среда, в която нямате време да изпратите файла на клиента, за да нанесе забележките си.“

Според компанията продуктът е подобрение на съществуващия софтуер Proofscope, който позволява създаване на онлайн проби, вписване на бележки, преглед и редактиране. Proofscope Live работи с HTML 5 и JavaScript и може да се използва с всеки таблет или мобилен телефон за разлика от други системи.

Източник: www.printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.