Нов софтуер позволява трансферен печат на голямоформатни дизайни чрез малки A4/A3 принтери

1123
Нов софтуер позволява трансферен печат на голямоформатни дизайни чрез малки A4/A3 принтери

Германският производителят на софтуер Intelligent Color (IC), представи IC Split – инструмент, който позволява трансферен печат на дизайни с големи размери на принтер с по-малко поле печат.

 

IC Split софтуер

 

IC Split е софтуер, който позволява трансферен печат на размери до DIN A2 или с нестандартни ширина и дължина. Решението позволява лесно производство на отпечатъци, по-големи от печатаемото поле на принтера, само с няколко кликания с мишката. Софтуерът е интуитивен Той просто разделя, в зависимост от нужния формат, изображението за печат на две, три или повече части, които след това се събират на медията, за да образуват дизайна в голям формат.

С още няколко кликания на мишката IC Split генерира разделителна линия в мотива, която „автоматично и абстрактно“ се позиционира на ръба на зоната, която ще бъде разделена. Резултатът е невидим след трансфериране на печата върху текстила. Линиите са невидими за невъоръжено око.

IC-Split разпознава индивидуалните цветове на изображението и автоматично създава модел за изрязване за ярките и тъмните цветове. Резултатът е припокриваща се линия на рязане, която е невидима върху текстила. Отпечатаното изображение изглежда цяло.

IC Split е интегриран в TransferRIP и се предлага и като самостоятелно приложение. Ще излезе на пазара през този месец, за Mac и Windows.

Източник: прес информация на IC
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.