Нов Affinity Publisher със StudioLink технология

714
Нов Affinity Publisher със StudioLink технология

Потребителите могат да използват разнообразни инструменти за работа с растерни и векторни изображения без да напускат средата на приложението.

Serif представи нова версия на Affinity Publisher и нов начин на работа, който „ще предизвика революция в начина, и по който работят професионалистите.“ Новата StudioLink означава, че хората, които са купили приложението за векторна графика Affinity Designer и редактора на растерни изображения Affinity Photo могат да ги използват в Affinity Publisher като просто цъкнат на съответната икона.

 

Affinity Publisher

Интеграция на Affinity Photo и Affinity Designer
Affinity Publisher има собствени вградени инструменти за работа с вектори и снимки, но със StudioLink за пръв път изображенията могат да бъдат редактирани с пълния арсенал професионални инструменти, без да се налага преминаване към различно приложение. Резултатът е по-лесна и бърза работа. Друго нововъведение на компанията е, че версиите за iPad на Affinity Designer и Photo могат да отварят документи за Affinity Publisher. Самият Publisher ще има iPad версия на по-късен етап. Актуалната функционалност позволява с помощта на Affinity Designer и Photo за iPad да отварят, редактират и записват Publisher документи в движение.

От създаване до прости документи, базирани на текст, плакати и листовки, до сложни брошури и книги, които съчетават текст, снимки и графика Affinity Publisher предлага ефективна и бърза работа. Това се отнася и за документи с комплексно и трудно за обработка съдържание. Приложението предлага основни функции като мастър страници, решетка, фолиа, разширени възможности за контрол на типографията, текста и генериране на файлове за печат. Affinity Publisher осигурява всичко необходимо за модерно приложение за оформление и дизайн оптимизирано за най-новия хардуер.

Някой от основните възможности на Affinity Publisher:

 • OpenType поддръжка и браузър за символи.
 • Декорация на текста и бити букви.
 • Свързани текстови карета и разширени възможности за контрола им.
 • Обтичане на елементите с текст с прецизен контрол.
 • Текст по пътека.
 • Подравняване по решетка.
 • Поставяне на PSD, AI, PDF, JPG, TIFF, PNG или Affinity.
 • Възможност за работа с коригиращи слоеве, по недеструктивен начин.
 • Плавни преливки и прецизен контрол на прозрачните елементи.
 • Автоматично генериране на индекс и съдържание.
 • Търсене и подмяна.
 • История на действията, която може да бъде съхранена.
 • Прецизно и плавно увеличение на документа.
 • Пълна поддръжка на CMYK и допълнителни цветове.
 • Поддръжка на PDF/X-1a, PDF/X-3, PDF/X-4 за професионален печат.

Огромната гъвкавост на Affinity Publisher позволява отваряне и запис на всички основни растерни и векторни формати. Сред тях са PSD, PDF, EPS. Той може да генерира файлове за печат според най-новите PDF/X стандарти.
Affinity Publisher се предлага с 20% отстъпка ($39.99) за ограничен период, няма абонаментни планове. Има версии за Win и Mac.

Източник: affinity.serif.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.