Нов ISO стандарт за калибриране на скенери

100
Нов ISO стандарт за калибриране на скенери

Нов ISO стандарт за калибриране на скенери

Новият ISO стандарт за калибриране на скенери 12641-2 вече е публикуван и е в сила. LaserSoft.

Новият стандарт използва IT8 профил, за да характеризира цветовото пространство на устройството. Той отчита индивидуалните отклонения. Новите подобрени таблици за калибриране позволяват прецизно калибриране и максимална чувствителност на цвета.

С помощта на IT8 таблиците и IT8 процесът се отчитат отклоненията в работата на устройството. Те могат да са следствие от процеса, остаряването на устройството или фактори на средата и могат да бъдат коригирани чрез цветови профил.Старият стандарт ISO 12641 е разширен от ISO комитета с втора част, която включва по-модерни таблици за калибриране. Броят полета за измерване е почти три пъти по-голям. Това позволява създаване на по-точни цветови профили, базирани на много по-голямо количество данни. Добавянето на допълнителни точки в тъмните и пастелните тонове и намалената потребност интерполация допълнително увеличават точността.


LaserSoft са участвали в разработката на новия стандарт и вече предлагат нови таблици.

Можете да откриете новите таблици за калибриране на сайта на SilverFast тук.

Източник: pressebox.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.