Photoshop с нов ъпдейт и нови функционалности

1038
Photoshop с нов ъпдейт и нови функционалности

От Adobe обявиха нов ъпдейт на популярния софтуер за растерна обработка Photoshop (за настолната версия, за iPad и web приложението), който включва редица подобрения.

Значително са подобрени инструментите за селекция спрямо обявените още от 2020 година за селектиране на обекти. Сега Objection Selection на Photoshop може да разпознава сложни обекти като небе, сгради, вода, растения, планини, тротоари и улици. Заедно с клавишната комбинация Shift + Delete, функцията ви позволява не само бързо да избирате, но и да изтривате и запълвате обекти.

 

 

През 2020 година Adobe въвежда функцията Neural Filters, която ви позволява бързо да правите значителни промени в изображението, включително изглаждане на кожата, промяна на изражението на лицето и прилагане на стилове на известни художници. В новата версия на Photoshop компанията добави нов филтър, който служи за възстановяването на стари снимки. Работи на базата на алгоритми за машинно обучение, като независимо разпознава и елиминира драскотини с други незначителни дефекти.

 

възстановяване на снимки

 

При версията за iPad са добавени още един набор от инструменти, налични при настолната версия. По-специално, с едно докосване вече можете да премахнете фона на изображение или да го запълните със съдържание. Подобрена е работата на функцията за избор на обект в портретни снимки, добавени са инструменти за корекция на тон, контраст и цвят с едно докосване.

И накрая, Adobe продължават да усъвършенстват уеб версията на Photoshop, която стартира в режим на ограничено тестване миналата година, с добавяне на функции за избиране и запълване на обекти, както и премахване на фона.

Източник: www.engadget.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.