Няколко интересни плъгини за Indesign и Illustrator

2805

Тук можете да прочетете за различни допълнения, които добавят нови възможности към софтуера, с който работите.

Amazon KindleСъздаване на публикации за Kindle чрез Indesign
Amazon предлагат нов безплатен плъгин за Adobe Indesign, с чиято помощ можете да създавате и качвате публикации за Amazon Kindle. Подготвените документи могат да бъдат публикувани чрез Kindle Direct Publishing. При преминаване към Kindle формата плъгинът запазва шрифтовете, подравняването на текста и абзаците. Той съхранява и вмъкнатите връзки, изображения, таблици и списъци в публикацията. Работи с InDesign CS4 и CS5 с Windows (XP, Vista, 7) и Mac OS X.
Можете да го свалите оттук.

JLG DimensionОбозначете размерите в Illustrator
Новата версия е с няколко подобрения. JLG Dimension може автоматично да обозначи размерите на разнообразни обекти в Illustrator. Той включва четири допълващи се модула, чрез които може да посочва размерите на сегменти от обектите, ъгли, кръгове, както и криви на Безие. Работи с разнообразни мерни единици. Поддържа версии на Illustrator от 9 до CS5, под Windows и Mac OS X.
Свалете го оттук.

Missing Fonts LoaderАвтоматична активация на липсващи шрифтове
Missing Fonts Loader за Adobe InDesign работи съвместно с шрифтовия мениджър FontExpert и автоматично активира липсващите шрифтове в документите. Разбира се, това работи само, ако имате шрифтовете във FontExpert, но те не са активни. Шрифтовете, които не бъдат открити във FontExpert ще бъдат отчетени от InDesign като липсващи. Плъгинът работи с Indesign CS2-CS5, само под Windows, има и версия за illustrator.
Плъгинът е безплатен, можете да го свалите оттук.

Източник: amazon.com, pluginsworld.com, proximasoftware.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.