Обновиха Xara Xtreme до версия 5

2029

Новите функции включват инструменти за бързо редактиране на снимки .

Xara Xtreme е подходящ инструмент както за  създаване на висококачествени илюстрации, така и за дизайн на печатни изделия или интернет страници. Много потребители определят програмата като най-бързия софтуер за растерна графика с иновативни функции и много инструменти, които улесняват и ускоряват работата.

Сред новостите в петата версия са инструменти за бърза редакция на снимки, които включват функцията Content Aware Photo Scaling която позволява да разтягате изображения без да деформирате ключови обекти в тях. Добавена е и възможност за прикачане на графични обекти (векторни или растерни) към текст, така че да го изпълват. Нова функция и автоматичното включване на шрифтовете във файловете, което позволява документите за Xara да се пренасят и преглеждат без използваните шрифтове да се променят.

Подобрени са функциите за поставяне и експорт на файлове. Xara вече може да записва и отваря EPS, PDF и да работи с RAW файлове. Има и усъвършенствани възможности за създаване на  Flash анимация. Включени е и нова колекция от професионално създадени шаблони, готови за лесна промяна от потребителя, които включват листовки, брошури, и интернет страници.

Източник: xara.com

Интернет портал за печатни технологии.