Обновяване на LinkOptimizer за InDesign

1899
Обновяване на LinkOptimizer за InDesign

Zevrix Solutions обнови LinkOptimizer до версия 3.3. Плъгинът служи за автоматично оптимизиране на размера и резолюцията на връзките в документ на Adobe InDesign.

LinkOptimizer позволява намаляване на размера на документите от InDesign и увеличава скоростта на работа с него като премахва излишната информация от изображенията. Обновената версия позволява оптимизиране и на свързани EPS файлове от Photoshop в InDesign CS4, възможност, която досега беше недостъпна заради бъг в InDesign CS4.

LinkOptimizer автоматично намалява резолюцията на изображенията, скалира ги  и ги изрязва във Photoshop съобразно размерите им в документа за InDesign и посочената от потребителя желана резолюция. След тези процедури изображенията се поставят отново в InDesign с точния си размер.

Освен това, LinkOptimizer може да автоматизира преобразуването на цветовите пространства на изображенията, да ги изостря и да слива слоеве. Това също става чрез изпълняване за макроси за Photoshop по време на обработката.

Предимствата на LinkOptimizer са следните:

  • Пести ценно пространство на твърдите дискове
  • Пести часове и дори дни ръчно оптимизиране на размера и разделителната способност на изображенията
  • Увеличава скоростта на отпечатване и експорт на документа
  • Пести ценно време при изпращане на проекта на външни изпълнители
  • Намалява цената на поръчката заради по-бързата обработка
  • Като цяло увеличава гъвкавостта на работния процес
LinkOptimizer се предлага за OS X 10.4.2 или по-нова и работи с Adobe InDesign CS-CS4. Повече информация и цени можете да намерите тук: zevrix.com

Източник: zevrix.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.