Обработка на изображения с Capture One

705
Обработка на изображения с Capture One

Capture One е цялостно решение за обработка на изображения. Той предлага високи нива на контрол на цвета, бързо редактиране на снимки и предварително дефинирани настройки за над 500 фотоапарати от масови марки.

Обработка на изображения с Capture One

 

Софтуерът предлага значителни възможности за редакция и организация в проекти на серия изображения. Той предлага обработка на RAW изображения, съчетана с предварително зададени настройки и инструменти, с които да извлечете максимума от снимките си.

Управление на ресурсите
Capture One има интегрирана система за управление на снимките, която предлага създаване на колекции, които могат да съдържат хиляди изображения. Софтуерът включва инструменти, които правят управлението им лесно, бързо и ефективно.

Профили за различни фотоапарати
Capture One включва настройки за различни масови фотоапарати, които се грижат за извличчане на максимума от цветовете и коригиране на перспективните изкривявания от оптиката.

Софтуерът е ориентиран предимно към фотографи, които снимат в RAW и предлага впечатляващи възможности за корекция на експозицията, цветовете, изкривяванията и други аспекти на снимките. Той има много функции, които улесняват и ускоряват работата като автоматизирана обработка, записване на потребителски настройки и задаване на клавишни комбинации.

Capture One има версии за Mac и Win и се предлага като абонамент (за 24 евро месечно), както и с вечен лиценз на цени от 349 до 499 евро в зависимост от включените пакети със стилове.

Източник: captureone.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.