Онлайн инструмент за проверка и редакция на PDF от Lucid Dream

2308

В момента ArtAffirm, е в етап на бета тестване. Той е нов инструмент за онлайн проверка, редакция и оформление, който позволява на потребителите на печатни услуги да проверяват и коригират файловете си преди да ги изпратят за печат.

ArtAffirm

Софтуерът работи с всички популярни браузъри и като приложение за iPad. Той предлага опростени, лесни за работа инструменти. Чрез тях възможно редактиране като промяна на размера, завъртане, промяна на позицията и работа със слоеве. Той предлага и вградено решение за проверка на PDF файловете за грешки, което помага на потребителите да създадат PDF-и за печат от всички популярни формати, включително PDF, EPS и файлове с изображения.

Поддържаните продукти варират от едностранна визитна картичка до многостранични фотокниги. Размерът може да бъде от този на пощенска марка до плакат или монтаж за печатна машина, който може да бъде приведен в съответствие с изискванията чрез ArtAffirm.

Изпълнителният директор на Lucid Dream David Lewis каза: „Изследването ни показа, че печатниците харчат хиляди долари всеки месец като коригират файловете на клиентите си. ArtAffirm може да намали значително тези разходи. Имаме един от най-добрите екипи в индустрията. Този софтуер е разработен чрез технологии като Ruby on Rails, Cappuccino, C++, и AMQP – инвестирахме в него повече от 10 години.”

ArtAffirm може да се интегрира в различни web-to-print на други производители, както и да се използва заедно с решението на Lucid – онлайн магазина за печатна продукция TribalSketch. Говорител на Lucid Dream каза, че компанията ще разпространява продукта в САЩ по време на бета тестовете.

Източник: luciddream.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.