Още един начин да премахнете шума от снимките си

5164

Плъгинът за Photoshop NoiseControl обещава, че може да премахне шума от изображенията, без да разрушава детайлите в изображението.

Photoshop NoiseControl

Когато се опитвате да поправите снимка с много шум, идеалният вариант би бил да отстраните шума, без да повреждате детайлите, които придават рязкост на заснетите обекти. Има много програми, които се стремят да постигнат това и NoiseControl from е ново попълнение към тях.

NoiseControl предлага два варианта за автоматично премахване на шума. NoiseControl Auto Sample открива част от снимката, която няма никакви детайли и я използва за основа за обработка на цялото изображение. Auto Preset избира от предварително подготвени настройки за обработка на базата на модела на фотоапарата ви и ISO настройките на снимката. По този начин то може до голяма степен да спести ръчната обработка за премахване на шума, който е често срещан проблем при цифровите снимки.

NoiseControl предлага и няколко начина за ръчен контрол на премахването на шума. Можете да обработвате поотделно сенките, полутоновете, ярките тонове, както и девет цветови области. След като сте премахнали шума, имате възможност за фина настройка на рязкостта, зърнистостта и наситеността на цветовете.

NoiseControl се продава за 50 американски долара, за момента само за Windows, но скоро се очакват версии за Mac и Adobe Lightroom. Можете да свалите пробна версия оттук.

Източник: thepluginsite.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.