Перфектен текст със скрипта sZam5

361
Перфектен текст със скрипта sZam5

Скриптът sZam5 за Adobe InDesign и InCopy е предназначен за нормализиране на текст и извършване на множество процедури за търсене, заместване, като се използват създадени от потребителя набори за нормализация.

 

скрипт sZam5

 

Многоплатформен
Скриптът sZam 5.x работи във всички версии на Adobe InDesign и Adobe InCopy, започвайки от CS3, както за Windows, така и за macOS. Единственото изключение е версията на Adobe InDesign/InCopy CS3 за macOS, което се дължи на грешки в прилагането на GREP в тази версия на софтуера на Adobe.

Спестяване на време
Намалява натоварването на коректорите и дизайнерите на оформлението, тъй като привежда препинателните знаци и интервалите в публикацията в необходимия вид, позволява да се предотвратят нежелани прекъсвания на редове или думи.

Унифицирана типография
Унифициране на използването на препинателните знаци, особено тиретата и кавичките, както и на интервалите в различни словосъчетания, например съкращения, инициали и др.

Гъвкавост
Собствени набори за търсене и заместване с помощта на регулярни изрази (правила), които ще се изпълняват последователно. В същото време редът, в който се изпълняват правилата, може да се променя по преценка на потребителя. Правилата включват възможност за търсене и заместване, като се взема предвид локалното форматиране.

 

скрипт sZam5

 

скрипт sZam5

 

За да се улесни работата с sZam5 има подготвени видео уроци за инсталация и употреба.

Цената на скрипта sZam5 е около 32 лв.

Вижте още тук.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.