Пет автоматизирани софтуерни решения за публикуване на каталози

2187

Тук можете да научите за различни програми, с чиято помощ да създадете и публикувате продуктови каталози от продукти и съпътстващите ги маркетингови материали. В тази статия можете да прочетете за петте най-добри решения в тази област.

Приложенията, за които можете да прочетете по-долу, автоматизират и опростяват сложната и досадна задача по създаването на различни типове каталози. Освен това, благодарение на тях обновяването на информацията става по-лесно и опасността от допускане на грешки намалява многократно.

Matrix CMS
Matrix CMS е софтуерно решения, което ще ви позволи автоматично създаване на каталози, на базата на продуктовата информация, изображения и графики, които се съхраняват в базата данни. Изображенията и текста се поставят на страницата като автоматично се прилага зададения стил. Между базата данни и страницата се запазва връзка, която позволява лесното и бързо обновяване на информацията в каталога.
С помощта на програмата можете да създадете разнообразни каталози, от прости образци със снимка и описание на продукта до такива с комплексна техническа информация и сложни таблици. Можете да създавате още брошури, бланки, листовки с продуктова информация и други продукти. Matrix CMS работи с QuarkXPress, Adobe InDesign, под Mac OS X и Windows.

Catalog Genie
Catalog Genie ви позволява управлявате и публикувате цялата текстова и графична информация за продуктите си. Можете да създавате собствени категории и да редактирате каталозите. Системата позволява да създадете специални каталози за определени клиенти с помощта на ръководена работна среда. Catalog Genie е безплатен за употреба с до 5 000 продукта в базата данни. За добавянето на по-голям брой е нужно да имате платен лиценз.

TradingBell PIM
С TradingBell PIM, можете да създадете каталози за печат, запис на CD и преглед в интернет. С помощта на модула InCat за InDesign CS3, можете да контролирате оформлението през работната среда на TradingBell. Това пести време на графичните дизайнери, защото автоматично контролира и прилага стилове към информацията за продуктите. Можете да създавате различни каталози без да променяте структурата на оригиналната база данни.
WebCat е друг модул, който ви позволява лесно да управлявате вида на онлайн каталога си, както и наличните количества от продуктите, отстъпките от цените, данъците, поръчките и комуникацията с потребителите през електронната поща. Чрез CDCat можете да създадете CD каталог с възможности за лесно търсене и вградена количка за покупки за приемане на поръчки. TradingBell PIM е съвместим с Mac и PC.

CatBase
CatBase е софтуер, който ще ви позволи да публикувате каталози по различни начини. Това може да стане чрез програми за страниране като InDesign, текстови файлове, XML, в интернет, Word, Excel и други. Можете да използвате бази данни или да вкарате информацията ръчно. Има възможност за обновяване на информацията в публикацията без да се променя изгледа й. Добавени са и възможности за автоматизация на повтарящи се поръчки. CatBase е съвместим с Mac и PC.

Catalog Organizer Deluxe
Catalog Organizer Deluxe ще ви позволи да създавате и управлявате голямо разнообразие от каталози. Няма ограничени за броя записи или бази данни, които можете да създавате с приложението. Можете да свалите безплатна 45-дневна пробна версия. Catalog Organizer Deluxe работи само с Windows .

Автор: DeborahWoehr, brighthub.com
Превод: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.