Плъгини за Indesign, които ще улеснят живота ви

2626
Плъгини за Indesign, които ще улеснят живота ви

Тук можете да прочетет за няколко допълнения към Indesign, които улесняват някои задачи с единствената цел да направят живота ви малко по-лесен.

Multi-Find and Multi-Change (MFC)
MFC вероятно е най-мощният плъгин за търсене и подмяна, наличен за InDesign. Той изпълнява голям брой заявки едновременно и ви позволява бързо да почистите и оптимизирате документите си в InDesign. Може да спести много време на хората, които работят върху дълги документи с много текст и им се налага да поправят много печатни грешки.
Цена 39,95$

 

 

Multi-Find and Multi-Change (MFC)

Grid Calculator Pro
Grid Calculator Pro Edition е инструмент за създаване на оформления, базирани на мрежи. Той извършва изчисленията и създава водещите линии, от които имате нужда. Той изчислява ширина на колони, отстъпи, бели полета и други параметри на страниците, свързани с позиционирането.
Цена: 299$ или 9$ на месец

 

Grid Calculator Pro

 

DocsFlow
DocsFlow ви позволява да интегрирате Google Docs в документите си в InDesign. След като го инсталирате, можете да налеете таблици и текстови документи в InDesign, както във всеки друг случай.
След като го направите, обаче, плъгинът следи промените на онлайн версията и актуализира промените в документа в InDesign, вместо просто да заменя файла. Така можете да направите оформлението на текста още докато текат редакции без да губите форматирането.
Цена: 200$

 

DocsFlow

PatternMaker
Полезен плъгин, който ще ви позволи да създавате мотиви, с които да запълвате карета в InDesign. Към тях могат да се прилагат и вградените ефекти на приложението, например сенки. Всеки мотив може да се настройва чрез набор от лесни контроли.
Цена: безплатен

 

PatternMaker

Aquafadas AVE
Aquafadas AVE ви позволява да създадете цялостен набор дигитални публикации – от дизайн на съдържанието до мултиплатформено разпространение и анализ – без да ви се налага да напишете и един ред код. С него можете да правите електронни книги и приложения. Базовият безплатен пакет включва възможности за работа с видео, плъзгачи, аудио, интерактивни бутони, HTML5 и други. Срещу заплащане се предлагат и други възможности като включване на судоку, лабиринти, пъзели, викторини, рисунки и много други. Можете да записвате документите си като приложения, ePub документи или .swf.
Цена: безплатен, предлагат се платени модули

 

Aquafadas AVE

Layer Tools
Layer Tools ви позволява да групирате слоеве в Indesign по начин, подобен на този във Photoshop. Така можете да създадете няколко версии на един документ в един файл в InDesign.
Цена: 49$

 

Layer Tools

Източник: creativebloq.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.