Плъгини за Indesign, които ще улеснят живота ви

2579
Плъгини за Indesign, които ще улеснят живота ви
Spread the love

Тук можете да прочетет за няколко допълнения към Indesign, които улесняват някои задачи с единствената цел да направят живота ви малко по-лесен.

Multi-Find and Multi-Change (MFC)
MFC вероятно е най-мощният плъгин за търсене и подмяна, наличен за InDesign. Той изпълнява голям брой заявки едновременно и ви позволява бързо да почистите и оптимизирате документите си в InDesign. Може да спести много време на хората, които работят върху дълги документи с много текст и им се налага да поправят много печатни грешки.
Цена 39,95$

 

 

inline_779_/images/2016/02/09_2016_18_01_multi_find_and_multi_change_mfc_gosq.png

Grid Calculator Pro
Grid Calculator Pro Edition е инструмент за създаване на оформления, базирани на мрежи. Той извършва изчисленията и създава водещите линии, от които имате нужда. Той изчислява ширина на колони, отстъпи, бели полета и други параметри на страниците, свързани с позиционирането.
Цена: 299$ или 9$ на месец

 

inline_462_/images/2016/02/09_2016_18_02_grid_calculator_pro_23lu.jpg

 

DocsFlow
DocsFlow ви позволява да интегрирате Google Docs в документите си в InDesign. След като го инсталирате, можете да налеете таблици и текстови документи в InDesign, както във всеки друг случай.
След като го направите, обаче, плъгинът следи промените на онлайн версията и актуализира промените в документа в InDesign, вместо просто да заменя файла. Така можете да направите оформлението на текста още докато текат редакции без да губите форматирането.
Цена: 200$

 

inline_358_/images/2016/02/09_2016_18_03_docsflow_vhum.png

PatternMaker
Полезен плъгин, който ще ви позволи да създавате мотиви, с които да запълвате карета в InDesign. Към тях могат да се прилагат и вградените ефекти на приложението, например сенки. Всеки мотив може да се настройва чрез набор от лесни контроли.
Цена: безплатен

 

inline_365_/images/2016/02/09_2016_18_04_patternmaker_0f7a.png

Aquafadas AVE
Aquafadas AVE ви позволява да създадете цялостен набор дигитални публикации – от дизайн на съдържанието до мултиплатформено разпространение и анализ – без да ви се налага да напишете и един ред код. С него можете да правите електронни книги и приложения. Базовият безплатен пакет включва възможности за работа с видео, плъзгачи, аудио, интерактивни бутони, HTML5 и други. Срещу заплащане се предлагат и други възможности като включване на судоку, лабиринти, пъзели, викторини, рисунки и много други. Можете да записвате документите си като приложения, ePub документи или .swf.
Цена: безплатен, предлагат се платени модули

 

inline_67_/images/2016/02/09_2016_18_05_aquafadas_jaj2.jpg

Layer Tools
Layer Tools ви позволява да групирате слоеве в Indesign по начин, подобен на този във Photoshop. Така можете да създадете няколко версии на един документ в един файл в InDesign.
Цена: 49$

 

Източник: creativebloq.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.