Две допълнения за Illustrator предназначени за оразмеряване

646
Две допълнения за Illustrator предназначени за оразмеряване

Вероятно ви се е налагало да предадете на клиент или печатница чертеж изискващ техническо оразмеряване на различни елементи с цел уточняване на параметри или задание на поръчка. В този случай идват в помощ следните два плъгина за Illustrator, които могат да улесняват задачата ви.

Ai Measurments

Ai Measurments е изключително достъпно ценово решение , което може да оразмери ширина, височина, диаметър, радиус и център. Разполага с редица опции за настройки на дебелината на линията, цвета, шрифта, мащаб и др. Плъгинът оразмерява единични и групови обекти. Настоящата ми версия е 1.0.0 с интерфейс на английски. Цената му е под 9 лв. Няма пробна версия и е с електронна доставка. Вижте повече тук.

Smart APPDim

Smart APPDim също е допълнение за Illustrator, което служи за оразмеряване на всякакви единични или групи обекти. Имa някои уникални функционалности като създаване на оразмерителна линия върху контурите на обекта, което е доста удобно при оразмеряване на сложни фигури.

оразмеряване в Illustrator

 

Оразмеряването е по всички технически правила, освен това имате опции за промяна на вида стрелки, дебелина на линиите, мерни единици, място на числовите стойностите. Оразмерителните линии се създават в отделен слой, който можете да включвате и изключвате по желание. Разгледайте за повече информация видеото по-долу или пишете на cropmaker@mail.ru ако се интересувате от плъгинa.

 

оразмеряване в Illustrator


Интернет портал за печатни технологии.