Плъгинът arifiQ позволява на дизайнерите да изпращат запитвания и заявки директно от InDesign

1406
Плъгинът arifiQ позволява на дизайнерите да изпращат запитвания и заявки директно от InDesign

Иновативната шведска компания arifiQ представи свое интегрирано с InDesign решение за подаване на запитвания и заявки за печат.

arifiQ запитвания за заявка

 

Чрез плъгинът се задават всички необходими параметри (размер, вид на хартията, количество, довършителни обработки) и дори може да се прикачи файл за печат. Самият софтуер автоматично сканира файла и сам попълва част от информацията, а за потребителя остава единствено да определи вида на хартията и количеството. Всичко става за секунди, а вероятността от грешки при подаване на спесификацията се свежда до минимум, тъй като параметрите се вземат от самия файл. Клиентът може да предефинира някои параметри, за да види как цената би се променила.

Плъгинът изпраща и получава информация към и от сървъра на печатницата и по този начин получава цена в реално време за съответния продукт. За целта трябва да бъде инсталиран софтуер за управление arifiQ Core в печатницата, за да бъде генериран собствен плъгин, който да предоставя на своите клиенти.

Източник: arifiq.se
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/