Плъгин за Illustrator сгъва щанците в триизмерни обекти

1596
Плъгин за Illustrator сгъва щанците в триизмерни обекти

Origami е плъгин, който предлага бърза 3D визуализация на проектите ви в Adobe Illustrator, без да се налага да записвате файл.

Origami ви позволява да запазите визуализацията на проекта си като 3D форма, която да обработите допълнително или да споделите с клиентите. Работната среда и използването на програмата са изключително лесни, можете да управлявате контурите на матрицата директно в Illustrator.

Използването на Origami е съвсем лесно:

  1. Създайте слой, който се казва „origami“ в документа си в Illustrator. Поставете в него контура за рязане, без да променяте нещо друго в проекта;
  2. Линиите за рязане трябва да са плътни, тези за биговане и сгъване – пунктирани;
  3. Можете да видите генерираното изображение за преглед в средата на Origami и да го обновявате, когато нанесете промени в оригиналния файл;
  4. Можете да запишете 3D модел или изображение.

3d визуализация на картонена кутия

 

В случай, че в щанцата, която сте подготвили има проблем, Origami го съобщава и ви препраща на страница със съвети за отстраняването му. Можете да избирате между основните типове велпапе, върху които да бъде визуализиран дизайна ви. Origami включва и модул за генериране на щанци с голям брой параметрични заготовки.

Лицензът за плъгина струва 219 американски долара. Можете да свалите пробна версия с ограничена функционалност тук.

Източник: boxshot.com
Текста написа:

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.