Поберете текст в дадено работно поле чрез IDTextFitter

1000
Поберете текст в дадено работно поле чрез IDTextFitter

IDTextFitter е плъгин за InDesign, който има за цел да побере вече набран текст в зададена текстова рамка, без съществени видими промени в дизайна на изчертаването.

IDTextFitter

 

Настройките по подразбиране не променят големината на шрифта и пренасянето на думите. Корекциите се крият в прецизното преизчисляване на отстоянията между думите и буквите, без необходимост от допълнителни ръчни настройки или опити по метода „проба-грешка“.

IDTextFitter се справя успешно, както с недостатъчно, така и с надвишаващо количество текст в дадена рамка. С него не е нужна редакторска работа и промяна в дължината и смисъла на изреченията.

Плъгинът може да работи с InDesign за Windows и Mac след версия CS5. Едногодишният лиценз е на стойност 18,24$, а самият инсталационен файл може да бъде изтеглен от тук.

Инструментът е част от портфолиото на ветеранът с 25-годишен стаж в продуктите на Adobe, Stephen Carlsen. Той взима участие в написването на кодове за InDesign, Illustrator и PageMaker. Освен това е автор на спецификацията за TIFF стандарта и притежава пет патента за софтуерни продукти.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: indesigntools.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/