Подготовка на изображения за печат с допълнителни цветове с Ink Tools

4366
Подготовка на изображения за печат с допълнителни цветове с Ink Tools

Ink Tools добавя набор плъгини към Adobe Photoshop. Те позволяват да подготвите изображения за печат с допълнителни цветове.

Плъгинът InkSwitch, част от Ink Tools, автоматично пресмята сепарациите със специални мастила така, че да отговарят на CMYK цветовете в оригиналното изображение. Патентованата технология на Esko създава изцяло нови сепарации за печат с два, три или четири допълнителни цвята. Модулът InkSwitch анализира пълната цветова гама на изображенията и изчислява нов оптимален набор сепарации, които съответстват на оригиналните цветове. Тези операции се реализират на основата на опита на Esko в управлението на цвета и осигуряват висока прецизност дори без проби.

 

изображения за печат с допълнителни цветове

Плъгинът Display Inks визуализира незабавно сепарациите със специални мастила с овърпринт и във вида, в който ще бъдат отпечатани. Цветовете ще бъдат много по-близки до резултатът на печат, отколкото с използване на стандартните допълнителни канали на Photoshop. За разлика от тях, Display Inks позволява да използвате всички функции на Photoshop, като работа със слоеве.

Редакция на изображения с допълнителни цветове
Решението на Esko ви позволява да работите върху цялото изображение в мултикалните файлове. Това ви спестява много трудната задача да редактирате каналите индивидуално. Можете да „забъркате“ нов цвят от всяко мастило, използвано във файла, да клонирате съществуващи цветове и да рисувате директно върху пълноцветното изображение. Всяка сепарация се настройва автоматично, включително издупчването на цветовете, докато вие виждате крайния резултат, който ще бъде отпечатан.

Предимства:

 • Пестене на изключително много време при създаване на сепарациите
 • По-малко печатни проби, благодарение на патентованата технология за профилиране на мастилата
 • Поддръжка на слоеве, която запазва файловете годни за редактиране
 • InkSwitch намалява разходите за мастило
 • InkSwitch намалява броя цветове за печат и пести време и разходи
 • По-високо качество чрез използване на допълнителни цветове
  • По-добър баланс на цветовете
  • По-добър контрол на плътността на мастилата
  • По-добър контрол на нарастването на точката
 • Импорт и експорт към TIFF или EPS/DCS

Можете да свалите пробна версия оттук.

Източник: www.esko.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.