Подпомагат развитието на Krita в Kickstarter

1988
Подпомагат развитието на Krita в Kickstarter

Истинският безплатен еквивалент на Фотошоп ще бъде доразвит, включително версиите за Windows.

Крита Krita безплатен еквивалент на Фотошоп

 

Когато за пръв път писах за Krita в далечната 2007 година, бях въодушевен от възможността за безплатна алтернатива на Фотошоп. Тогава софтуерът беше част от проекта KOffice, съдържащ множество други приложения с отворен код. Поддръжката на CMYK беше най-силния аргумент, че Krita, може да се намеси в хегемонията на Adobe Photoshop. След това, проектът като че ли беше позабравен и разработката на версии за ундоус почти спря.

Изглежда сега има отново надежда за Krita и това е Kickstarter, където вече са събрали 15 000 евро в негова помощ.  Какви са новостите можете да прочетете и разгледате тук: www.kickstarter.com

Версии за Windows можете да теглите тук: kritastudio.com
Имайте предвид, че инсталатора на софтуера не поддържа Windows XP, а само 32 и 64 bits версии на Windows Vista, 7 и 8.

 

Написа: Пламен Давидов

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.