Полезни допълнения за CorelDraw

3077

Aleksandr от Русия е автор на голям брой платени и безплатни макроси за CorelDraw, които предлага на сайта си.

Ето и някои от по-интересните предложения:

BitmapLinksManager предлага лесен начин за контрол на всички битмап изображения, използвани в документ в CorelDRAW. Това позволява проверка на разделителната способност и цветовия модел и превръщане на вградените изображения във връзки, които могат да се редактират с графичен софтуер.

Безплатната версия работи с до 5 изображения, цената на пълната версия е 9,95$.
Съвместимост: X6

BitmapLinksManager

CdrToolsEx 2.0 съчетава няколко макроса, които могат значително да улеснят всекидневната ви работа в CorelDRAW.
Някои от функциите, които предлага CdrToolsEx са: увеличени възможности за трансформиране на обекти, размножаване на обекти на определени разстояния, разпределяне на обекти, добавяне на марки за рязане, отместване на пътечки.

Някои от макросите, включени в CdrToolsEx са безплатни, други са платени и имат период за безплатно изпробване.

Цената на пълната версия е 9,95$
Съвместимост: X6

DropShadowDocker позволява създаване на плавни растерни сенки в CorelDRAW.

Цената на пълната версия е 9,95$
Съвместимост: X6

CdrPreflight 6.2 е уникално решение за проверка на файлове директно в средата на CorelDRAW. Само с няколко цъкания с мишката модулът диагностицира много характерни проблеми и улеснява отстраняването им.

Цената на пълната версия е 35,95$
Съвместимост: X6

CdrPreflight 6.2

Можете да видите всички макроси тук: macros.cdrpro.ru/macros

Източник: macros.cdrpro.ru
Текста написа: Мартин Новев

Макросите и скриптовете при софтуера са като солта и пипера за храната. Вижте линкове към място, където публикуваме още линкове към макроси за CorelDRAW.

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.