Полезни допълнения към Indesign

2267
Spread the love

Плъгините за InDesign могат да ви спестят време и да увеличат производителността ви, докато изпълнявате всекидневните си задължения с програмата. Тук можете да прочетете за някои от най-добрите допълнения към InDesign.

inline_940_https://printguide.info/images/09-05-2011.gifPlaceAutoSynchronizer
PlaceAutoSynchronizer е дело наRorohikoи с негова помощ можете да поставите впубликациите си в InDesign текст, който дасе обновява автоматично. Снегова помощ, текста, който сте поставилив документа ще се обновяват автоматично,ако бъде променен извън InDesign. Всичко,което трябва да направите е да поставитедумата „subscribe” в Script Label полето втекстово или графично каре, което съдържаинформация, която искате да се обновяваавтоматично. Плъгинът автоматично щеобнови информацията от текстов, RTF, PDF,или друг файл и ще се погрижи съдържаниетовинаги да е най-новата версия. Той ебезплатен за употреба.
Можете да научите повечеза PlaceAutoSynchronizer и да го свалите безплатнооттук.

inline_783_https://printguide.info/images/09-05-2011-1.gifLightning Brain StoryParker
Това е инструмент, койтоускорява навигацията в работната средана InDesign interface. Той също е продукт наRorohiko. Чрез него елементите на всякастраница могат да бъдат преместениавтоматично извън нея, докато работитепо оформлението. След като приключитес него, StoryParker ще върне елементите напървоначалните им позиции. Цената наединичен лиценз за приложението е 29американски долара.
Можете да научите повечеза LightningBrain StoryParker и да свалите пробна версияоттук.

EasyCatalog
EasyCatalog е приложение,което позволява да създадете динамичнавръзка между база данни и документ вInDesign. Така можете лесно, бързо ибез опасност от грешки да генериратедокументи като подменяте външнитеизточници на информация. Това правиEasyCatalog отличен инструмент запроизводство на каталози, ценови листии други продукти, за които бързодействиетои точността са първостепенни.
Можете да научите повечеза продукта, да видите цените и да свалитепробна версия тук.

TransformMaster
TransformMaster предлага лесенначин за промяна на размера и ориентациятаи мащабиране на страници шаблони(master pages). Това позволява те да бъдатприлагани с лекота към продукти сразлични формати. След като инсталиратеплъгина, той е достъпен от Windows>Extensions.Той е продукт на Rorohikoи можете да го свалите безплатно.
За да свалитеTransformMaster, цъкнете тук.

Тук можете да прочететеза други безплатни плъгини и скриптове,които могат да улеснят работата ви сIndesign: MultiPageImporter,CalendarWizard, TextStitch,Топ10 на безплатните скриптове за IndesignCS4, колекциябезплатни скриптове.

Източник:hwww.brighthub.com
Превод: Мартин Новев

Биографична информация