Полезни допълнения към Indesign

2292

Плъгините за InDesign могат да ви спестят време и да увеличат производителността ви, докато изпълнявате всекидневните си задължения с програмата. Тук можете да прочетете за някои от най-добрите допълнения към InDesign.

PlaceAutoSynchronizer
PlaceAutoSynchronizer е дело на Rorohiko и с негова помощ можете да поставите в публикациите си в InDesign текст, който да се обновява автоматично. С негова помощ, текста, който сте поставили в документа ще се обновяват автоматично, ако бъде променен извън InDesign. Всичко, което трябва да направите е да поставите думата „subscribe” в Script Label полето в текстово или графично каре, което съдържа информация, която искате да се обновява автоматично. Плъгинът автоматично ще обнови информацията от текстов, RTF, PDF, или друг файл и ще се погрижи съдържанието винаги да е най-новата версия. Той е безплатен за употреба.
Можете да научите повече за PlaceAutoSynchronizer и да го свалите безплатно оттук.

Lightning Brain StoryParker
Това е инструмент, който ускорява навигацията в работната среда на InDesign interface. Той също е продукт на Rorohiko. Чрез него елементите на всяка страница могат да бъдат преместени автоматично извън нея, докато работите по оформлението. След като приключите с него, StoryParker ще върне елементите на първоначалните им позиции. Цената на единичен лиценз за приложението е 29 американски долара.
Можете да научите повече за Lightning Brain StoryParker и да свалите пробна версия оттук.

EasyCatalog
EasyCatalog е приложение, което позволява да създадете динамична връзка между база данни и документ в InDesign. Така можете лесно, бързо и без опасност от грешки да генерирате документи като подменяте външните източници на информация. Това прави EasyCatalog отличен инструмент за производство на каталози, ценови листи и други продукти, за които бързодействието и точността са първостепенни.
Можете да научите повече за продукта, да видите цените и да свалите пробна версия тук.

TransformMaster
TransformMaster предлага лесен начин за промяна на размера и ориентацията и мащабиране на страници шаблони (master pages). Това позволява те да бъдат прилагани с лекота към продукти с различни формати. След като инсталирате плъгина, той е достъпен от Windows>Extensions. Той е продукт на Rorohiko и можете да го свалите безплатно.
За да свалите TransformMaster, цъкнете тук.

Тук можете да прочетете за други безплатни плъгини и скриптове, които могат да улеснят работата ви с Indesign: MultiPageImporter, Calendar Wizard, TextStitch, Топ 10 на безплатните скриптове за Indesign CS4, колекция безплатни скриптове.

Източник: hwww.brighthub.com
Превод: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.